Ο υπουργός της Κουμουνδούρου και η ξεχασμένη οδηγία

Διαβάζεται σε 3'

Όταν η κυβέρνηση αποδεικνύεται επιλεκτική στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και ο Κασσελάκης προϊδεάζει για νέες μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

 Κι άλλος

Κι άλλος Νεοδημοκράτης στην Κουμουνδούρου; Το ερώτημα ίσως βασανίζει ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αν πάρουν στα σοβαρά αυτό που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Μίλησε για πρόσωπα που τους πρώτους μήνες της έλευσής του στα πολιτικά πράγματα τον αντιμετώπιζαν σκεπτικά και μετ άλλαξαν γνώμη. Όπως ανέφερε «μπορώ να σας το πω αυτό, ότι έχει συμβεί από πρώην υπουργούς άλλων κομμάτων μέχρι και πολίτες».

Η χρήση του πληθυντικού στους «πρώην υπουργούς άλλων κομμάτων» μετά την «μεταγραφή» του Άρη Σπηλιωτόπουλου τι να σημαίνει άραγε;

Δουλευταράς

Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη «κρεμάσει» αρκετά στελέχη του κόμματος του, όπως και το κόμμα του γενικότερα χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εργατικό» και «δουλευταρά» στην περίφημη συνέντευξή του όπου παρουσίασε την κατοικία του λίγο έξω από την Νέα Υόρκη!

Ιδίως όσους έκαναν επί χρόνια αναρτήσεις και σχόλια για τις συνήθειες διακοπών του πρωθυπουργού.

Πάντως στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ο μέσος Έλληνας ξέρει ότι δεν επέστρεψα για να φάω. Ό,τι έχω, το έχω δουλέψει. Αντιθέτως, θεωρώ ατού πως ό,τι έχω αποκτήσει το έχω αποκτήσει εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και εκτός Ελλάδας. Τα διαπιστευτήριά μου είναι καλύτερα από όσους κυβερνούν αυτή τη στιγμή»

Επειδή όμως ο μέσος έλληνας στην πραγματικότητα δεν ξέρει, υποθέτουμε ότι αυτά τα διαπιστευτήρια θα τα δούμε συντόμως, με την δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του.  Δηλαδή εταιρίες, μεταβιβάσεις, τραπεζικές καταθέσεις οικογενειακές, ακίνητα και ότι τέλος πάντων περιλαμβάνει μια δήλωση περιουσιακής κατάστασης…

Δεν πήγε καλά

Μάλλον δεν τα πήγε και …πολύ καλά το νομοσχέδιο του Κώστα Σκρέκα το οποίο τιτλοδότηση «για τη προστασία του καταναλωτή» στην Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συζητήθηκε.

Βέβαια το ψήφισαν οι γαλάζιοι βουλευτές αλλά άκουσε τα «εξ αμάξης» από τους περισσότερους αρμόδιους φορείς. Σκληρή κριτική για νομοσχέδιο που δεν βελτιώνει τίποτε στην αγορά και την ακρίβεια  έκανε το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ο Σύνδεσμος Λιανικών Πωλήσεων, οι εκπρόσωποι των εμπόρων ακόμη και οι …υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου!

Με λίγα λόγια όλοι όσοι ξέρουν την κατάσταση. Αυτοί βλέπετε είναι λίγο δύσκολο να πειστούν από το κυβερνητικό αφήγημα που λέει πως οι μισθοί αυξάνονται και οι τιμές σταδιακά αποκλιμακώνονται. Θέμα εμπειρίας…

Η ξεχασμένη οδηγία

Την μία ευρωπαϊκή οδηγία μετά την άλλη φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή για ψήφιση. Ομολογουμένως στο ζήτημα αυτό έχει αποδειχθεί …κοινοβουλευτικό πολυβόλο. Μόνον μία παραμένει μονίμως ξεχασμένη. Αυτή που προβλέπει ότι το 80% των μισθωτών πρέπει να καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Για το αν και πότε θα ψηφιστεί η οδηγία ο υφυπουργός Εργασίας, Πέτρος Σπανάκης δεν απάντησε τίποτε χθες όταν ρωτήθηκε από την Θεανώ Φωτίου της Νέας Αριστεράς. Καθιστώντας σαφές ότι η οδηγία αυτή θα μείνει «ξεχασμένη». Παρότι «ευρωπαϊκή» και παρότι «υποχρεωτική» για τα κράτη – μέλη.

Αυτά ενώ τα υπουργείο Εργασίας από τις 40 Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν υπογραφθεί έχει κηρύξει υποχρεωτικές μόλις τις έξι! Ενώ με αρκετά «κολπάκια» που έχουν προβλεφθεί στην νομοθεσία του Κωστή Χατζηδάκη όταν ήταν υπουργός Εργασίας, οι εργοδότες έχουν τρόπους να αποφεύγουν την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα