Οι διαβολοβδομάδες της Βουλής και οι απειλές του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για τυχόν αμφισβήτησή το είναι και στο κοινοβούλιο ετοιμάζονται να περάσουν δύσκολα

Διαβολοβδομάδες

Συνήθως για «διαβολοβδομάδες» μιλούν στο μπάσκετ και στις απαιτητικές συνθήκες της Euroleague όπου μετέχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Πλέον όμως για «διαβολοβδομάδες» μπορούν να μιλάνε και στην Βουλή.

Εκεί όπου το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί (εκτός πολύ μεγάλης ανατροπής) το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο χαρακτηρισμός «διαβολοβδομάδα» φυσικά δεν αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. (Αν και είναι βέβαιο ότι διάφοροι εκκλησιαστικοί κύκλοι το βλέπουν έτσι το πράγμα).

Αφορά τους «βοσκούς των βουλευτών». Δηλαδή τους γραμματείς και τους ….«Φαρισαίους» των κοινοβουλευτικών ομάδων. Εκείνων που θα πρέπει να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στα κόμματά τους ώστε οι αρχηγοί να βγουν «ασπροπρόσωποι» και να «περάσουν» οι «γράμμες» τους.

Διαπιστευτήρια

«Δεξιά» διαπιστευτήρια θέλησε να δώσει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την παρουσία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Λάρισας την Κυριακή που πέρασε. Χρησιμοποίησε μάλιστα γι αυτό μέχρι και τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

Όπως είπε «ακόμα και τα αρχικά του ονόματός μου, Νίκος Δένδιας, έτυχε να είναι τα αρχικά αυτής της παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα μάλιστα είχε επισημάνει: «Ξέρετε τι είχαν πει ότι έλεγε ο Τσώρτσιλ, “όποιος νέος δεν είναι αριστερός” και “μετά γίνεται σιγά – σιγά συντηρητικός” κλπ. . Εγώ δεν ήμουνα ποτέ αριστερός. Ήμουν από μικρός πάντα σε αυτόν τον χώρο, σε αυτήν την παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Θα έχει τους λόγους του για όλα αυτά ο υπουργός. Παρότι μας είχε συνηθίσει σε πιο …διακομματικό και συναινετικό προφίλ. Να σχετίζονται άραγε με την μίνι κρίση που δημιουργεί στο εσωτερικό της Ν.Δ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Αλλαγή στόχου

Άξια παρατήρησης και ίσως πολιτικών συμπερασμάτων η …ροπή διαδικτυακών κέντρων «αγνώστου ταυτότητας» που σταθερά στηρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τελευταία μοιάζουν να έχουν …αλλάξει στόχο. Αρχικά έστρεφαν τα «βέλη» τους στα στελέχη που συγκροτούν σήμερα την Νέα Αριστερά. Στην συνέχεια άρχισαν να «κοιτάνε» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη που ομάδα Κασσελάκη θεωρεί αντίπαλα. Τώρα φαίνεται πως στο στόχαστρο έχει μπει το ΚΚΕ.

Να υποθέσουμε πως ο ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ το …χώνεψε ότι πλέον μπορεί να προσβλέπει μόνον στην 3η θέση; Αυτό θα δικαιολογούσε σίγουρα το μένος απέναντι στον Περισσό που φαίνεται πλέον να αποτελεί ορατή απειλή ενόψει ευρω-εκλογών.

Εσωτερικές απειλές

Πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει το μυαλό του περισσότερο σε …εσωτερικές απειλές.

Αυτό τουλάχιστον προδίδει η χθεσινή αναφορά του στην ομιλία που έκανε στην Κοζάνη. Όπως είπε «δε θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος σταθεί απέναντι σε μια πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία, θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του».

Είναι σαφές πως ένα τέτοιο σχόλιο δεν απευθύνονταν ούτε σε πιθανούς ψηφοφόρους, ούτε γενικώς στους πολίτες. Για να το ακούσουν «εσωκομματικά» έγινε…

Τα λένε οι ίδιοι

Στην καρδιά του χειμώνα είμαστε και φυσικά τα ελληνικά νησιά δεν βρίσκονται στην …καρδιά της επικαιρότητας. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι. Θα έπρεπε όμως γιατί τα προβλήματα τους είναι τεράστια. Αυτό αφορά ακόμη και … «κεφαλο-νήσια» όπως η Σύρος.

Δεν τα λέμε εμείς, ο βουλευτής των Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος τα λέει. Ένας βουλευτής δηλαδή που έχει εκλεγεί με την Νέα Δημοκρατία.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή διαμαρτύρεται γιατί δεν λειτουργεί η πτητική βάση του νησιού ώστε να γίνονται αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικά ο Μάρκος Καφούρος αναφέρει πως «παρά τη δέσμευση του υπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας κ. Κικίλια, για τη διατήρηση των υφιστάμενων πτητικών βάσεων αεροδιακομιδών μεταξύ αυτών και της Σύρου, γεγονός είναι ότι η πτητική βάση δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και κρίνεται απολύτως αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της κάτι που υπαγορεύεται και από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα αλλά και από τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των νησιωτών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα