Οι χαιρετούρες που άρχισαν στην Βουλή και τα αγριογούρουνα του Χαρακόπουλου

Στο κοινοβούλιο αρχίσαν τα "αντίο" μια και πλησιάζουν Πάσχα κι εκλογές ενώ ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ είπε μεγάλες αλήθειες

Εκλογές και τουρισμός

«Οι εκλογές που θα λάβουν χώρα την 21η Μαΐου δεν θα διαταράξουν την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου» μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι το ακριβώς ανάποδο: Αν, δηλαδή, η τουριστική περίοδος θα διαταράξει την ομαλή πορεία των εκλογών. Γιατί μάλλον αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περίοδος.

Όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε οι κάλπες να στηθούν όσο γίνεται πιο «μακριά» χρονικά από την τραγωδία των Τεμπών. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με μία αποχή των νέων (όπου τα ποσοστά της Ν.Δ είναι πλέον τραγικά) λόγω θερινών διακοπών, ακόμη καλύτερα.

Πάντως ακούγεται κάπως περίεργο να μιλά για σταθερότητα στην τουριστική περίοδο ένας πρωθυπουργός που σχεδιάζει να κάνει εκλογές αρχές Ιουλίου με στόχο να επιτύχει αυτοδυναμία. Ιδίως μάλιστα αν δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών που αν χρειαστεί να γίνουν θα γίνουν …το 15αύγουστο.

Ο Μάξιμος και τα αγριογούρουνα

Αν μη τι άλλο ειλικρινής ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, υποψήφιος της Ν.Δ στην Λάρισα όταν μιλώντας σε συγκέντρωση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ελασσόνας είπε πως αυτή την περίοδο «είμαστε όλοι κυνηγοί, εσείς κυνηγοί θηραμάτων, κι οι πολιτικοί αυτές τις ημέρες κυνηγοί ψήφων»!

Για να αποδείξει μάλιστα το αληθές του ισχυρισμού του ευχαρίστησε – όπως μας πληροφορεί- τους κυνηγούς για τη συμβολή τους στην οικολογική ισορροπία «κόντρα σε αυτά που ισχυρίζονται ακραίοι ζηλωτές και «περιβαλλοντολόγοι». Επικαλέστηκε μάλιστα στην «έκρηξη σήμερα του πληθυσμού των αγριογούρουνων, που φτάνουν μέχρι τις πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών».

Ξεκίνησαν οι αποχαιρετισμοί στην Βουλή

Αρχίσαν οι …χαιρετούρες και οι αποχαιρετισμοί στην Βουλή αφού ορισμένες από τις επιτροπές δεν πρόκειται να συνεδριάσουν ξανά μετά τις διακοπές του Πάσχα, ελέω εκλογών.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Σταύρος Καλογιάννης, που είναι και βουλευτής Ιωαννίνων ξεκίνησε ήδη από χθές. Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία θα παραβρίσκεται μια και θα συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περιοδεία στην περιοχή του. Όπως δήλωσε «επειδή δεν θα είμαι την ερχόμενη Τετάρτη εδώ καθώς ο Πρωθυπουργός περιοδεύει στα Ιωάννινα. Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους τους συναδέλφους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια καθώς φαίνεται ότι κλείνουν και οι συνεδριάσεις της Επιτροπής μας οριστικά για αυτή την περίοδο».

Πολλά παρόμοια θα ακούσουμε και τις επόμενες μέρες, όπως καταλαβαίνετε…

Αλίμονο

Δεν θα συναντούσε η Νίκη Κεραμέως την πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ που συκοφάντησε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για τα Τέμπη; Αλίμονο. Όπως μας πληροφόρησε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της «συναντήθηκα με την κυρία Νικολαΐδου – Κυριανίδου και τη διαβεβαίωσα ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μάς βρίσκει απέναντι» διότι όπως είπε «υπάρχουν οργανωμένα συστήματα, τα οποία, δυστυχώς, φαίνεται να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ποια είναι η «προσπάθεια εκφοβισμού»; Το ότι η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του τμήματος αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση της προέδρου. Μόνο που και αυτή – η καθ’ όλα δημοκρατική- διαδικασία θεωρείται ένα ακόμη δείγμα της … «ανομίας στα πανεπιστήμια». Ενώ αν οι φοιτητές αποδέχονταν με χαρά τα όσα λέει η εν λόγω καθηγήτρια (η οποία αναπαράγει συστηματικά ότιδήποτε έχει ύφος «γαλάζιου τρόλ») όλα θα ήταν καλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα