Όταν η… “βάση” επιτίθεται στον Τσίπρα και ο “πράσινος” Δέτσης

Διαβάζεται σε 4'

Οι οπαδοί του Κασσελάκη εκτίθενται στο διαδίκτυο κι ένας περιβαλλοντικά ευαίσθητος σύμβουλος με πολλές ικανότητες.

Η «βάση»

Αναμφίβολα η υπερ-δραστηριότητα των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη στα social media τον έχει βοηθήσει. Όμως αυτή η … κακιά συνήθεια της διαδικτυακής υπερ-έκθεσης ενίοτε προδίδει.

Ιδίως όταν αναδεικνύει την «γραμμή» που φαίνεται να «κατεβαίνει» από τον σκληρό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για …αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς λόγω των πρωτοβουλιών που παίρνει τελευταία.

Στα social media καταγράφεται μεσαίο στέλεχος (μέλος συντονιστικού Ν.Ε από την Κρήτη) να αναρωτιέται «με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει ως πυροσβέστης ο Τσίπρας;». Προσθέτοντας μάλιστα πως «δε μας αγγίζουν οι προτιμήσεις οι συναισθηματικές του Αλέξη».

Κορυφώνει  σημειώνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ένας καλός πρόεδρος, άφησε συνειδητά να γίνει το κόμμα των μελών κ της Προοδευτικής συμμαχίας ένα σύγχρονο ΚΚΕ…» ενώ «έχασε από έναν Μητσοτάκη με 235.987 σκάνδαλα κ αυτό δε τον καθιστά ηγέτη».

Επίσης καταγράφεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως «τα μέλη και ο πρόεδρος Κασσελάκης, δεν εκβιάζονται από οποιονδήποτε». Εννοώντας προφανώς και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Από την άλλη όμως καταγράφονται και αντιδράσεις από το ίδιο «στρατόπεδο». Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι τα τελευταία 24ωρα.

Υπομονή

Επιμένει η Σοφία Ζαχαράκη πως ο πρωθυπουργός θα φέρει στην Βουλή νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεσμευόμενη μάλιστα ότι η ίδια θα το ψηφίσει. Πράγμα σημαντικό καθότι …υπουργός Οικογένειας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ίδια πάντως δήλωσε αναφορικά με το πότε θα ληφθεί η νομοθετική πρωτοβουλία πως «τον χρόνο θα τον επιλέξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Εμείς θα συμβουλεύαμε την υπουργό να έχει αρκετή υπομονή.

Γιατί την τελευταία φορά που ο Μητσοτάκης είπε πως θα πάρει νομοθετική πρωτοβουλία «εντός της 4ετίας» ήταν για τις 3 συμβάσεις εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που ακόμη «περιμένουν» σε κάποιο συρτάρι. Κι ας νίκησε με 41% στις εκλογές.

Ότι τίποτε άλλο μα για τις δύο ρυθμίσεις, παρότι άσχετες μεταξύ τους, το εμπόδιο είναι ένα. Κι όπως φαίνεται αξεπέραστο.

Ο πράσινος Δέτσης

Δραστηριότητα και στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσει η Choose Strategic Communications Partner, του εξαιρετικού σύμβουλου επικοινωνίας Γιάννη Δέτση, που αποδεικνύεται εκτός από παντός καιρού και περιβαλλοντικά ευαίσθητος.

Χάρη στην Choose καταρτίστηκε η  τρίτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Η Choose υποστήριξε την ΕΥΑΘ σε όλα τα στάδια κατάρτισης της έκθεσης και αυτό λόγω και της σεμνότητας του Γιάννη Δέτση, αποδίδεται κυρίως στην τεχνογνωσία της εταιρείας που συνέβαλε στην αποτελεσματική ανάδειξη των επιτευγμάτων της ΕΥΑΘ στον τομέα της βιωσιμότητας αλλά και στην υιοθέτηση δράσεων για τη συνεχή βελτίωσή της.

Και μιλάμε για σεμνότητα, διότι ο Γιάννης Δέτσης, εκτός του ότι έχει βάλει γερές βάσεις στην εταιρεία του, φαίνεται ότι έχει και την απόλυτη και διαχρονική εμπιστοσύνη του Μαξίμου, κάτι που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο επιχερείν.

Παρεξηγήθηκε

Παρεξηγήθηκε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης έθεσαν θέμα σχετικά με νομοσχέδιο «κατά της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο» που ψηφίστηκε μια μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα δήλωσε πως «ακούστηκε ότι είναι περίεργη η μέρα που φέραμε το νομοσχέδιο για την τρομοκρατία διότι αύριο είναι η επέτειος της εξέγερσης των νέων της χώρας τη 17 Νοέμβρη του 1973 και ότι κάπως αυτό το νομοσχέδιο κάτι θέλει να πει σε σχέση με την επέτειο. Αν θέλει να πει κάτι σε σχέση με την επέτειο, είναι να την τιμήσει».

Δύσκολα πάντως θα πείσει η κυβέρνηση για τις προθέσεις της. Ιδίως όταν δεν μπήκε καν στον κόπο να ορίσει την έννοια της «τρομοκρατίας» που περιέχεται στο νομοθέτημα. Αφήνοντας τα πράγματα «φλού». Πράγμα που σημαίνει ότι θα εφαρμόζει έναν νόμο αστυνόμευσης του διαδικτύου …όπως την βολεύει. Κι όλα αυτά στις 16 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα