Τα “μπινελίκια” του Σταϊκούρα, τα non paper στον προϋπολογισμό και οι μπλε γιατρίνες

Ο υπουργός Οικονομικών μας πληροφορεί ότι βρίζεται με τις τράπεζες για το καλό μας, οι προκάτ ομιλίες πάνε κι έρχονται στο προϋπολογισμό, ενώ αναμένεται εμφύλιος των γιατρίνων της Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές.

Μπινελίκια

Επιμένει άραγε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ότι αντάλλασε «μπινελίκια» με τους τραπεζίτες για την υπόθεση των κόκκινων δανείων; Αυτό τουλάχιστον είπε στην σύντομη συνομιλία του που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πώς υπάρχουν δύο είδη «μπινελικίων»: Αυτά που ανταλλάσσονται μεταξύ αντιπάλων και αυτά που ανταλλάσσονται μεταξύ …φίλων. Με δεδομένο ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε όσα νομοσχέδια έχει κληθεί να πει την γνώμη της τα βρήκε …θαυμάσια, μάλλον συμπεραίνουμε πως η σχέση Τραπεζών – ΥΠΟΙΚ εντάσσεται στην δεύτερη κατηγορία.

Η συμφωνία των Πρεσπών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη ανατραπεί, κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε» έλεγε τις προάλλες στο Θέατρο Παλλάς ο Αντώνης Σαμαράς. Τον Νίκο Δένδια πάντως δεν φαίνεται να τον έπεισε.

Έτσι λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών συναντιέται σήμερα με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Μπ.Οσμάνι για να συζητήσουν την προεδρία της γειτονικής χώρας στον ΟΑΣΕ και φυσικά την «πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών,» όπως και «την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς». Μάλιστα θα υπάρξουν – σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών – «διευρυμένες συνομιλίες», γεύμα εργασίας και κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Είναι λοιπόν σαφές ότι για την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έχει ανατραπεί η εν λόγω συμφωνία. Αντιθέτως συνεχίζει να αποτελεί την βάση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Πολύ …non paper

Φαίνεται πως …μελέτησε τα πρακτικά της Βουλής στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ανακάλυψε πολλές ομοιότητες στις τοποθετήσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Αλλιώς δεν εξηγείται ο τρόπος που ξεκίνησε την ομιλία του

Όπως ανέφερε «έρχονται το ένα μετά το άλλο τα μέλη της Κ.Ο της ΝΔ σε αυτό το βήμα και μας διαβάζουν το ίδιο κείμενο που τους μοιράστηκε ως non paper από τους αρμόδιους λειτουργίας της ΝΔ». Μάλιστα απευθύνθηκε στα γαλάζια έδρανα λέγοντας: «Προσπαθήστε, τουλάχιστον, να σκεφτείτε κάτι που να απαντά έστω σε ένα από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Μην έρχεστε εδώ με προκάτ ομιλίες που τις έχει γράψει κάποιος άλλος».

Το φαινόμενο πάντως δεν είναι τυχαίο. Βλέπετε άλλα πράγματα έχουν στο μυαλό τους οι γαλάζιοι βουλευτές αυτόν τον καιρό, και δεν είναι το τι θα πουν σε έναν προϋπολογισμό που δεν κρύβει εκπλήξεις στην τελική ονομαστική ψηφοφορία. Τις περιφέρειες τους σκέπτονται όπως και το «αν» και «πώς» θα επανεκλεγούν.

Οι μπλε γιατρίνες του Βορείου Τομέα

Σίγουρα στην παραπάνω κατηγορία εντάσσεται η Μίνα Γκάγκα που άπαντες λένε ότι θα κατέλθει στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Εκεί που θα την περιμένει η …άλλη «γαλάζια» γιατρός Ματίνα Παγώνη. Καταλαβαίνετε ότι η σύγκρουση θα είναι δίχως έλεος και με …πολλά μαζεμένα από το παρελθόν, όπως ακούγεται.

Άλλωστε οι δυο γιατρίνες βρέθηκαν και πρόσφατα απέναντι όταν η Ματίνα Παγώνη ως εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών εξέφρασε την διαφωνία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ, όπου βασική εισηγήτρια ήταν η Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας όπως μαθαίνουμε πάντως ξεκινά την άτυπη προεκλογική της καμπάνια με συγκέντρωση στο Κολωνάκι. Στην συνέχεια φαίνεται να «ανέβει» στα Βόρεια Προάστια για να αναζητήσει ψήφους.

ΕΣΗΕΑ εναντίον Καϊλή

Όχι πως ειναι το …Νο 1 πρόβλημα αυτή την στιγμή για την Εύα Καϊλή (έχει άλλα που την καίνε) αλλά ας το καταγράψουμε: Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε δίωξη αυτεπάγγελτη στην πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής γιατί “απέκρυψε την αλήθεια για τις χιλιάδες θανάτους εργατών κατά τα έργα ανέργεσης γηπέδων για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022″.

Όχι ότι δεν το έκανε, πλήν όμως η εν λόγω ήταν δημοσιογράφος πρίν από …κάτι χρόνια (ασχέτως αν ακόμη διατηρεί την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ). Όμως με το ίδιο κριτήριο θα μπορούσε το Πειθαρχικό να ασχοληθεί με πολύ κόσμο που ασκεί όντως την δημοσιογραφία και κάνει το ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα