Τα “τέρατα” του Μητσοτάκη και ο “σίγουρος” Καραμανλής

Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ θα βρεθεί ο πρώην υπουργός μεταφορών ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει εφιάλτες με κυβερνήσεις που προκύπτουν από την απλή αναλογική

Ο Μητσοτάκης και τα «τέρατα»

Ξανά … «τέρατα» βλέπει στον ύπνο του από ότι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι χθες μίλησε πάλι για «τερατογεννέσεις» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τα κόμματα του κέντρου και της αριστεράς.

Όπως ανέφερε στην συγκέντρωση που πήγε στην Γλυφάδα «είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει».

Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός αναζητά εναγωνίως έναν τρόπο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Αποτελεί όμως ένα ερώτημα αν αυτό του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον τρόπο που θα εκφραστούν οι ψηφοφόροι στην κάλπη και το πώς θα εισπράξουν το μήνυμά τους οι πολιτικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι βέβαιο πως οι πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη έχουν και φαντασία αλλά και άποψη. Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να μην συμμερίζονται τους φόβους του πρωθυπουργού για τα «μαθηματικά». Σύντομα θα ξέρουμε.

Καταδικάστηκε εμμέσως ο Άδωνις

Η φράση «εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη» ακούγεται πολύ συχνά από τα χείλη των υπουργών της κυβέρνησης μεταξύ αυτών και του Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο που μάλλον απέδειξε το αντίθετο χθες, όταν υιοθέτησε «αμάσητους» τους ισχυρισμούς γνωστού δημοσιεύματος περί της «βίλας του Τσιπρα» στο Σούνιο. Αναρωτήθηκε στην Βουλή αν «μπορείτε να μου δείξετε έναν στην Ελλάδα, δεύτερο εκτός του Τσίπρα, που είχε νοικιάσει τέτοιο σπίτι;» υποστηρίζοντας πως «εγώ το έλεγξα ότι τα γύρω σπίτια το φτηνότερο νοικιάζεται τρεισήμισι χιλιάρικα».

Ισχυρίστηκε δηλαδή ακριβώς τα ίδια πράγματα με δημοσίευμα που καταδικάστηκε ως συκοφαντικό τον Ιούλιο του 2022. Μάλιστα η απόφαση που εκδόθηκε τότε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανέφερε πως «τα ψευδή γεγονότα που ο εναγόμενος ισχυρίστηκε με την επίδικη ανάρτησή του εν γνώσει της αναλήθειάς τους ήταν αντικειμενικά πρόσφορα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντος βουλευτή, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού». Τονίζοντας επίσης πως δεν μπορεί να συναχθεί για την περίπτωση της μίσθωσης της κατοικίες πως «υποκρύπτονταν αδιαφανείς ή παράνομες συναλλαγές».

Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τον υπουργό Ανάπτυξης. Αλλά προφανώς κρύφθηκε πίσω από την βουλευτική του ιδιότητα προκειμένου να αναπαράγει ισχυρισμούς που συνιστούν «λάσπη» και «με την βούλα» της δικαιοσύνης. Αυτή που …εμπιστεύεται.

Υποψήφιος κανονικά ο Καραμανλής

Θα είναι τελικά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες. Παρά το γεγονός πως στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει το θέμα «ανοιχτό», λέγοντας ότι θα συζητηθεί με τον πρώην υπουργό Μεταφορών «όταν θα έρθει η ώρα».

Έτσι ο Κώστας Καραμανλής θα διεκδικήσει τον σταυρό στον νόμο Σερρών, όπου η επανεκλογή του θεωρείται σχεδόν βέβαιη λόγων και των παραδόσεων του νομού. Προφανώς κάτι ήξερε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν δήλωνε πως «ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του».

Φταίνε οι ψηφοφόροι

Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που υπάρχει ανισότητα στην συμμετοχή γυναικών στην πολιτική; Ότι οι ψηφοφόροι δεν τις προτιμούν. Αυτόν τον ισχυρισμό επικαλέστηκε χθες ο Άκης Σκέρτσος προκειμένου να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί τόσο στα ψηφοδέλτια όσο και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας στην Επιτροπή Ισότητας του κοινοβουλίου «πρέπει οι πολίτες να εμπιστευτούν περισσότερο τις γυναίκες, ώστε να μπορούν οι γυναίκες να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών».

Άραγε στους «πολίτες» περιλαμβάνει και τον πρωθυπουργό; Δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωνε σε συνέντευξή του στο BBC 4 ημέρες μετά την εκλογή της Ν.Δ το 2019 πως δεν έβρισκε γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να γίνουν υπουργοί; Όχι τίποτε άλλο μα είναι και στενός συνεργάτης του.

Πάντως υποστήριξε ότι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ το ποσοστό των γυναικών θα είναι κοντά στο 50%. Αναμένουμε να δούμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα