Τα λιμάνια της απόγνωσης

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΜΕ 31 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΜΕ 31 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. EUROKINISSI

Ένας 30χρονος λιμενικός τραυματίστηκε από επίθεση μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Καθημερινά τα επεισόδια στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, με μετανάστες να προσπαθούν να κρυφτούν σε φορτηγά. Ένταση και στην Αθήνα, μεταξύ των ΜΑΤ και των εκπροσώπων των απεργών πείνας της Υπατίας

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα, με απελπισμένους μετανάστες να προσπαθούν να επιβιβαστούν παράνομα σε ένα από τα  φορτηγά, με αποτέλεσμα τα λιμάνια να γίνονται πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια βίας είναι καθημερινό φαινόμενο με τις αρχές να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Το βράδυ της Δευτέρας, 30χρονος βαθμοφόρους του λιμενικού δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο λιμενικός προσπάθησε να απωθήσει παράνομο μετανάστη ο οποίος προσπάθησε να μπει κρυφά σε όχημα. Άλλοι μετανάστες άρχισαν να του πετάνε πέτρες, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε κίνδυνο η ζωή των απεργών πείνας

Ένταση, είχαμε και στην Αθήνα, όπου η επιτροπή αλληλεγγύης μεταναστών παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των απεργών πείνας.

Τοποθέτησαν το τραπεζάκι της συνέντευξης έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει παρέμβαση των ΜΑΤ.

Τελικά η συνέντευξη δόθηκε σε κοντινό σημείο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των 300 μεταναστών, 44 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας και άλλα δέκα είναι σε διαδικασία μεταφοράς.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες. Από το μεσημέρι της Κυριακής 36 μετανάστες σταμάτησαν τη λήψη νερού, ζάχαρης και αλατιού.

SHARE:

24Media Network