ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρήσεις Ελλάδα - Επιχειρηματικά νέα και ειδήσεις και όλες οι ειδήσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο

ΣΕΒ

ΣΕΒ: Ενέργεια και χρηματοδότηση επενδύσεων στο επίκεντρο των συναντήσεων με μέλη στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των μελών του ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ELVIAL, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ OLYMPIA ELECTRONICS.

Καταστήματα στην Ερμού

ΙΟΒΕ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στη μείωση εισοδήματος η Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας - Ανεπαρκή τα μέτρα

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για την Επιχειρηματικότητα 2021-2022, η Ελλάδα σημείωσε τη δυσμενέστερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΙΟΒΕ.

My market

Όμιλος ΜΕΤΡΟ: Οι επιδόσεις του 2022 και οι στόχοι για την τριετία 2023-2026

Αυξημένη κερδοφορία, η οποία θα επανεπεδυθεί ώστε να υποστηριχθούν οι νέες επενδύσεις. Τι ανάφερε για ανατιμήσεις, «καλάθι» και αγορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αρ. Παντελιάδης.

Οι φιλέλληνες επιχειρηματίες Spierer

Γενεύη: Ποια είναι η οικογένεια Spierer που τιμά η Ελλάδα - Ο ρόλος της στη μικρασιατική καταστροφή

Μέλη της οικογενείας φιλελλήνων επιχειρηματιών Spierer βραβεύτηκαν σε τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δράσης τους από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Γενεύη, Αλέξανδρο Γεννηματά.

Ηλεκτρονικές αγορές

Online για προϊόντα και υπηρεσίες ανατρέχει το 95% των Ελλήνων

Σταθερή αύξηση της διείσδυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Τι δείχνει ανάλυση της EY για τις τάσεις και τους προβληματισμούς. Κριτήριο η σύγκριση τιμών, η διαθεσιμότητα και η ποικιλία.

PeopleCert: Γίνεται… μάθημα στο πανεπιστήμιο INSEAD

PeopleCert: Γίνεται… μάθημα στο πανεπιστήμιο INSEAD

Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τις πιστοποιήσεις χιλιάδων επαγγελματιών ανά τον πλανήτη, από τους γιατρούς στην Κούβα, μέχρι οδηγούς ταξί στο Λονδίνο,  αξιοποιώντας καινοτομικές προσεγγίσεις σε διαδικασίες και τεχνολογίες αιχμής.

Ellinikon

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας Λόρδος Νόρμαν Φόστερ στο Ελληνικό

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας ξεναγήθηκε από την Αγγελική Τούζιου, Chief Development Officer, Residential, Sports & Mixed Use Tower της LAMDA Development στο The Ellinikon Experience Centre.

Το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο η συγχώνευση Attica Group - ANEK

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με σειρά ερωτημάτων που έχει ήδη καταθέσει στην Attica, ξεκινά η Επιτροπή Ανταγωνισμου αναλυτική μελέτη για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group. Αρχίζει από την Πέμπτη τη διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συμφωνίας.

Στιγμιότυπο από το Αττικό Μετρό

Τέσσερα σχήματα διεκδικούν το έργο επέκτασης του Μετρό στο Ίλιον

Η διάρκεια του έργου είναι κάτι λιγότερο από 5 χρόνια, είναι δηλαδή 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Σύμφωνα με προκήρυξη ο προβλεπόμενος αριθμός των συμμετεχόντων είναι μέχρι 7 σχήματα.

Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 16,2% το πρώτο τρίμηνο - Ο ρόλος του μείγματος τιμών

Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 16,2% το πρώτο τρίμηνο - Ο ρόλος του μείγματος τιμών

Η αύξηση του όγκου πωλήσεων στα ανθρακούχα αναψυκτικά, στα ποτά ενέργειας και τον καφέ αντισταθμίστηκε από μειώσεις στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών.

Ανθρώπινο δυναμικό επιχείρησης

Έρευνα - Επιχειρήσεις: 9 στις 10 επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό

Στις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνονται: η καλύτερη και πιο αποτελεσματική σύνδεση εκπαιδευτικών φορέων και επιχειρήσεων, η ενίσχυση τεχνικής εκπαίδευσης ανώτερου επιπέδου και η έμφαση σε επαγγέλματα του μέλλοντος.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 35 εκατ, το μέρισμα ανάπτυξης στους μετόχους το 2022 - Πού "πατούν" οι προoπτικές για έσοδα 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 35 εκατ, το μέρισμα ανάπτυξης στους μετόχους το 2022 - Πού "πατούν" οι προoπτικές για έσοδα 

Το ΔΣ θα προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση χρηματική διανομή (επιστροφή κεφαλαίου) 0,20 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό), σημαντικά ανεβασμένο σε σχέση με πέρυσι.

Εργαζόμενοι σε εταιρεία (φωτογραφία αρχείου)

Iron Mountain: Σειρά λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Η εταιρεία παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων και καινοτόμων προϊόντων, όπως η αποθήκευση και διαχείριση φυσικού και ψηφιακού αρχείου, η εξέλιξη της επιχείρησης με αυτοματοποίηση της ροής εργασιών διαχείρισης και απεικόνισης εγγράφων.

"Fish from Greece - ελληνικό κρασί": Στη Βαρκελώνη μαζί η παραγωγή και η γαστρονομία

"Fish from Greece - ελληνικό κρασί": Στη Βαρκελώνη μαζί η παραγωγή και η γαστρονομία

Βασικοί πυλώνες συμμετοχής στην πιο σημαντική διεθνή έκθεση ιχθυηρών, στην Seafood Expo Global της Βαρκελώνης είναι η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η επαφή με πελάτες και συνεργάτες, οι εμπορικές συμφωνίες, οι νέες τάσεις της αγοράς

Γιώργος Μαργώνης: Η Παπαστράτος είναι εταιρία προσανατολισμένη στο "brain retrain"

Γιώργος Μαργώνης: Η Παπαστράτος είναι εταιρία προσανατολισμένη στο "brain retrain"

Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII, ο κ. Γιώργος Μαργώνης αναφέρθηκε στο "ταξίδι" της καινοτομίας που η Παπαστράτος έχει ξεκινήσει με το σταδιακό μετασχηματισμό της σε μία εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τζαννετάκης: Στα 4 δισ. ευρώ το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο αναπληρωτής CEO του ομίλου Motor Oil επισήμανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως η διαδρομή 50 ετών του Ομίλου αποτελείται από σπουδαίους σταθμούς και συνεχή εξέλιξη στους κλάδους της Ενέργειας.

Ο Ανδρέας Σιάμισιης

Σιάμισιης: Εξετάζονται και εξαγορές χαρτοφυλακίων ΑΠΕ στο εξωτερικό

"Σε σχέση με τις εξορύξεις το 2025 με βάση το αισιόδοξο σενάριο, θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις" ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum - Συζήτηση Γιώργου Μαργώνη, LIVE EIKONA

Η Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum - Συζήτηση Γιώργου Μαργώνη, LIVE EIKONA

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση του Γιώργου Μαργώνη, Διευθύνοντα Συμβούλου της Παπαστράτος, με θέμα "Innovation Across the Board: A Prerequisite for Survival & Success". Παρακολουθήστε Live εικόνα.

Αλέξανδρος Εξάρχου

Αλ. Εξάρχου: Οι προκλήσεις για τον κατασκευαστικό κλάδο στην εποχή της "υπερθέρμανσης" έργων

Η τεχνική επάρκεια και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση τα σημαντικότερα κριτήρια για τη σωστή, εντός χρονοδιαγράμματος, εκτέλεση των έργων αναγνώρισε ως προκλήσεις ο CEO της Ιντρακάτ. Το θέμα των εγγυητικών επιστολών και η προοπτική του ενιαίου ομίλου.

Κεντρικό Κτήριο Γραφείων, Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρά αποτελέσματα για το 2022 - Ανεκτέλεστο ρεκόρ με 5,3 δισ. ευρώ, έσοδα σχεδόν 4 δισ. και διανομή μερίσματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην ετήσια Γενική Συνέλευση χρηματική διανομή (επιστροφή κεφαλαίου) 0,20 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) έναντι 0,12 ευρώ ανά μετοχή.