AB Βασιλόπουλος: Γιατί είναι κατά του περαιτέρω ανοίγματος τις Κυριακές

AB Βασιλόπουλος: Γιατί είναι κατά του περαιτέρω ανοίγματος τις Κυριακές

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος με αφορμή την ψήφιση νόμου που να επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές

Σε ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος μετά από τοποθέτηση εκπροσώπων των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων ότι πίσω από το άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές τον χρόνο βρίσκονται οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σούπερ μάρκετ στην χώρα μας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαφωνεί ρητά με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου και θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος θεωρεί πως η όποια συζήτηση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πλέον των προβλεπόμενων από το νόμο, έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές όπου η ζήτηση είναι αυξημένη και αυτό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κάθε περιοχής.

Οποιαδήποτε συσχέτιση της ΑΒ Βασιλόπουλος με άλλου είδους τοποθετήσεις επί του θέματος αποτελεί παραφιλολογία και είναι ανυπόστατη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων γύρω στις 30 Κυριακές τον χρόνο αποτελεί καρπό την συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στα μέσα του μήνα. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρος τόσο ο αριθμός των Κυριακών, ούτε οι περιοχές που θα ισχύσει το μη δεσμευτικό μέτρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα