Aegean: Τι κρύβεται πίσω από το νέο σήμα

Aegean: Τι κρύβεται πίσω από το νέο σήμα
Αεροσκάφος της Aegean

Για την δημιουργία της νέας εταιρικής ταυτότητας η Aegean συνεργάστηκε με την βρετανική PriestmanGoode για περίπου ένα χρόνο. Τι σημαίνει η αλλαγή σελίδας.

Είκοσι και χρόνια μετά από το πρώτο σήμα της, εμπνευσμένο από τον ίδιο τον Θεόδωρο Βασιλάκη, η Aegean προχώρησε σε ριζική αλλαγή της εταιρικής της ταυτότητας. Αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν η παραλαβή των πρώτων Airbus A320neo που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση χθες σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα νέα αεροσκάφη μπαίνουν ήδη σε δρομολόγια με το πρώτο από τα τρία νέα Airbus A320neo να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο. Ήδη ο στόλος διαθέτει τρία νέου τύπου αεροσκάφη ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα προστεθούν άλλα έξι. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε μακρινές αποστάσεις ώστε να αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους με βασικότερα από αυτά την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων.

Διαδικασία 3 ετών η αλλαγή εταιρικής ταυτότητας

Την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας της Aegean ανέλαβε το βρετανικό γραφείο PriestmanGoode. Πρόκειται για μία εταιρεία που σχεδόν εξειδικεύεται στις υπηρεσίες για την βιομηχανία των αερομεταφορών καθώς ανάμεσα στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως η Airbus, United Airlines, Air France, Qatar Airways, Lufthansa, Thai, Turkish Airlines κ.α. Από την πλευρά της Aegean η ανάθεση έγινε πριν από ένα χρόνο και σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της αεροπορικής στο News24/7 το πέρασμα στην νέα εταιρική ταυτότητα θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

Πέρα από τα νέα αεροσκάφη που παραλαμβάνονται από την Airbus με τα νέα στοιχεία, θα βαφτούν με τα νέα χρώματα και θα ανακαινισθούν και όλα τα παλαιού τύπου αεροσκάφη που θα παραμείνουν στον στόλο, θα αλλάξουν οι στολές του πληρώματος και γενικότερα σε βάθος 48 μηνών η νέα εταιρική ταυτότητα θα έχει αντικαταστήσει την παλιά όπου αυτή χρησιμοποιούνταν.

Τα “μυστικά” του νέου σήματος

Το πέρασμα από το παλιό σήμα με τους δύο γλάρους που πετούν μπροστά από τον ήλιο που δύει στο Αιγαίο δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την PriestmanGoode. Στην νέα, πιο αφαιρετική εκδοχή όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, διατηρήθηκαν σχεδόν όλα τα στοιχεία ενώ τονίστηκαν ακόμη περισσότερα τα ελληνικά χρώματα, καθώς σήμερα η Aegean είναι άτυπα “εθνικός αερομεταφορέας”. Η νέα εταιρική ταυτότητα σύμφωνα με τους δημιουργούς είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό ουρανό και τη θάλασσα, την κλασική και σύγχρονη αρχιτεκτονική και την κληρονομιά της χώρας μας.

Παράλληλα είναι ιδιαίτερα λειτουργική και σε digital επίπεδο με τις αλλαγές να έρχονται το επόμενο διάστημα τόσο στην ιστοσελίδα της Aegean όσο και στα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας.

Αλλαγές και στο εσωτερικό του αεροσκάφους

Πέρα από την εξωτερικη εμφάνιση σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα του Airbus A320neo είναι αρκετά πιο λεπτά από τα συνηθισμένα κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο για τους επιβάτες ενώ είναι προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή και φιλικά με τα gadgets.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα