Aegean: Ξεκινάει τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σκόπια

Aegean: Ξεκινάει τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σκόπια

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Aegean να προσθέσει τα Σκόπια στους απευθείας προορισμούς της υλοποιεί την απόφαση της. Οι λόγοι της καθυστέρησης.

Ξεκινάει το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου, με την πτήση Α3984 της Olympic Air η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τα Σκόπια. Πρόκειται για μια κίνηση που είχε προαναγγείλει τον Οκτώβριο του 2017 σε συνέντευξη Τύπου ο σημερινός Πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης στο πλαίσιο ανακοίνωσης του θερινού προγράμματος για το 2018 και την προσθήκη 11 νέων προορισμών.

O Πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης

Για τον συγκεκριμένο προορισμό ο κ. Βασιλάκης είχε αναφέρει: “
Θα ξεκινήσουμε να πετάμε στα Σκόπια και φυσικά έχουμε ήδη αποταθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για να μας ενημερώσει και να μας δώσει τον κατάλληλο τρόπο όσον αφορά τη χρήση των διαφόρων ονομασιών και ενεργειών, για να καλύψουμε σωστά αυτή τη χώρα.
Η εντύπωσή μας είναι ότι είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να έχει περισσότερες διασυνδέσεις με όλες τις χώρες, ακόμα και αυτές με τις οποίες έχει ενδεχομένως προβληματική ιστορία όσον αφορά τις σχέσεις, γιατί η οικονομική βελτίωση της σχέσης των δύο χωρών πάντα βοηθάει”.

Το θερινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και αν και είχε προαναγγελθεί – έστω και με αστερίσκο – τα Σκόπια δεν ήταν ανάμεσα στους προορισμούς που πέταξε η Aegean. Θα μπορούσε να είναι, καθώς ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο το αεροδρόμιο των Σκοπίων είχε πάψει να ονομάζεται “Μέγας Αλέξανδρος”, όμως σε επικοινωνία που είχε το News24/7 με στελέχη της Aegean δεν αρκούσε αυτό καθώς επιθυμία της εταιρείας ήταν να “σβηστούν όλα τα ίχνη”, ακόμη και από τα συστήματα κρατήσεων.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Alenia ATR 42, και οι πτήσεις, οι οποίες θα διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά, θα είναι δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ήδη από χθς το βράδυ ο νέος προορισμός έχει ανέβει στο σύστημα κράτησης της ιστοσελίδας της Aegean. Οι τιμές αυτό το διάστημα, για πτήση μετ’ επιστροφή κινούνται ελαφρά πάνω από τα 100 ευρώ.

Επόμενος προορισμός, Σαράγεβο

Με την πτήση στα Σκόπια η Aegean καλύπτει σχεδόν όλους τους σημαντικούς προορισμούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είτε με συνεχείς πτήσεις όπως γίνεται σε Βελιγράδι και Ζάγκρεπ είτε σε εποχικό σε μικρότερους προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 το καλοκαίρι του 2019 έχει προγραμματιστεί να προστεθεί και το Σαράγεβο στους απευθείας προορισμούς της Aegean από Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean έχει ξανά απευθείας σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων την περίοδο 2003 – 2007.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα