Αλέξανδρος Νούσιας: Οι αιτήσεις για το Envolve Award Greece 2019 άνοιξαν – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Αλέξανδρος Νούσιας: Οι αιτήσεις για το Envolve Award Greece 2019 άνοιξαν – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Ο Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship μίλησε στο Business Monitor για την εξέλιξη ενός από τους μεγαλύτερους θεσμούς της επιχειρηματικότητας.

Kαλεσμένος στην εκπομπή του Fortune “Business Monitor“, στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6  ήταν ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

O θεσμός, που αποτελεί τη συνέχεια του «Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας», μόλις ανακοίνωσε τον 7 κύκλο αιτήσεων για νεοφυείς επιχειρήσεις, στις οποίες προσφέρει χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, που διατίθενται μέσω του διευρυμένου δικτύου Υποστηρικτών του Envolve.

Από την ίδρυσή του, το Envolve στην Ελλάδα έχει λάβει περισσότερες από 5.500 αιτήσεις και έχει βραβεύσει 27 νικήτριες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές είναι ενεργές σε 17 επιχειρηματικούς κλάδους, έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, έχουν προσελκύσει επενδύσεις €40 εκατομμυρίων, ενώ η συνολική αποτίμησή τους υπερβαίνει τα €140 εκατομμύρια.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του FortuneGreece.com:

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:

Αν κάποια ομάδα θέλει να κάνει αίτηση μπορεί να ψάξει στη σελίδα σας;

«Ακριβώς. Μπαίνει στο envolveglobal.org και συμπληρώνει μία φόρμα, η οποία την οδηγεί μέσα από πέντε απλά βήματα  για να κάνει την αίτηση του. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Δεχόμαστε εκατοντάδες αιτήσεις και στη συνέχεια μέσα από μια πρώτη αξιολόγηση φτάνουμε στις καλύτερες αιτήσεις. Επιπλέον προχωράμε με συνεντεύξεις, είτε από κοντά, είτε μέσω. Στη συνέχεια καταλήγουμε στους φιναλίστ και στο τέλος του χρόνου, στους νικητές.»

Γιατί το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έγινε Envolve; Τι επιδιώκετε μέσα από αυτή την αλλαγή;

«Το νέο όνομα ήρθε το Μάρτιο του 2018. Ουσιαστικά φέραμε κάτω από το ίδιο όνομα δύο οργανισμούς, το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας, το οποίο τρέχει από το 2012, και το αμερικανικό βραβείο επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε λίγο αργότερα το 2016. Στο κομμάτι της Ελλάδας συνεχίζουμε κανονικά, ενώ στο κομμάτι της Αμερικής ο διαγωνισμός έχει επεκταθεί σε οχτώ πολιτείες. Ουσιαστικά έχουμε κάνει πιο διακριτή την υποστήριξη που προσφέρουμε στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Συνεχίζουμε κανονικά τα βραβεία τα οποία αποτελούν έναν από τους τρεις πυλώνες στήριξης. Έχουμε κάνει, δηλαδή, πιο διακριτούς και τους τομείς της εκπαίδευσης, αλλά και τους πόρους που παρέχουμε. Πλέον έχουμε βάλει περισσότερη πλάτη και παρέχουμε τα εργαλεία πρόσβασης σε όλη την πληροφορία, πάντοτε δωρεάν, προς όλους μέσω της ιστοσελίδας μας. Με λίγα λόγια έχουμε ενισχύσει πολύ το κομμάτι του mentoring και της εκπαίδευσης.»

Πέρσι κάνατε περισσότερες από 500 συνεντεύξεις για να βρείτε ταλαντούχα άτομα και ομάδες σε όλη την Ελλάδα; Ποια είναι η γεύση που σου έχει μείνει από όλο αυτό;

«Αυτό που μας έμεινε χαρακτηριστικά είναι ότι το ταλέντο δεν υπάρχει μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται αρκετή στήριξη και στις μεγάλες πόλεις, αλλά και στις μικρές. Είμαι τυχερός που έχω μία πολύ δυνατή ομάδα και μαζί γυρίσαμε όλες αυτές τις πόλεις. Είναι κάτι που το κάνουμε αρκετά χρόνια και μόλις πέρσι πήγαμε σε 17 πόλεις και γνωρίσαμε το τοπικό οικοσύστημα των startups. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή και αν κάποιος παρατηρήσει καλά θα δει ότι οι φιναλίστ μας το 2018, προέρχονταν από πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι,που πολύ καλές ιδέες έφτασαν πολύ ψηλά από διάφορες πόλεις της χώρας μας.»

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει να κάνει αίτηση στο Envolve;

«Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται το 1% των συμμετεχόντων να καταφέρουν να φτάσουν είτε στους φιναλίστ, είτε στους νικητές. Παρόλα αυτά, όλοι συμμετέχοντες έχουν να αποκομίσουν κάτι από την διαδικασία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το αποτέλεσμα πρέπει να ασχοληθεί πολύ και σοβαρά με αυτή τη διαδικασία και με αυτά που ζητάμε εμείς από την πλευρά μας. Συνήθως το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες διότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι βρίσκονται αρκετά κοντά, συνεπώς πρέπει να υπάρχει σοβαρή προσέγγιση, παρουσία στο χώρο και ο καθένας να πληροί τα κριτήρια του διαγωνισμού.»

Σε όλη αυτή την πορεία υπάρχει κάποια ομάδα την οποία έχεις ξεχωρίσει και σου έχει μείνει στο μυαλό;

«Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια εταιρεία, η οποία κράτησε πολύ υψηλής ποιότητας ταλέντου ανθρώπους στην Ελλαδα, αυτή είναι η Artisafe. Η συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται να δώσει μία λύση στην ελαχιστοποίηση των παρενεργειών από την ακτινοθεραπεία για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο. Ουσιαστικά παίρνουν την μαγνητική τομογραφία από την κλινική την οποία έχει επισκεφθεί ο ασθενής, παράγουν με τεχνολογία 3-D printing ένα ομοίωμα του κρανίου το οποίο το στέλνουν στην κλινική και μελετούν πώς ακριβώς αντιδρά στην ακτινοβολία ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα στους θεράποντες γιατρούς και τους ακτινολόγους να τεστάρουν τη θεραπεία πριν μπει ο πραγματικός ασθενής μέσα στο θάλαμο της ακτινοβολίας. Η αφετηρία λοιπόν αυτού του πρότζεκτ έγινε μέσα από το βραβείο.»

Διαβάστε περισσότερα για τις επιχειρήσεις στο ανανεωμένο FortuneGreece.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version