Αλέξης Βλαβιανός: “Φέτος το Varkiza Resort επιχειρεί να φέρει τα νησιά στην Αθήνα”

Αλέξης Βλαβιανός: “Φέτος το Varkiza Resort επιχειρεί να φέρει τα νησιά στην Αθήνα”
Ο Αλέξης Βλαβιανός (δεξιά), ιδιοκτήτης των καταστημάτων εστίασης του Varkiza Resort, μαζί με τον Νίκο Μίχαλο (αριστερά), που διαχειρίζεται το marketing του πολυχώρου της Βάρκιζας.

Ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων εστίασης και υπεύθυνος management της παραλίας του Varkiza Resort μιλά στο News 24/7 για τη φετινή θερινή περίοδο που αποτελεί πρόκληση για το μεγάλο beach mall της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Αλέξης Βλαβιανός είναι ο άνθρωπος που εδώ και μία επταετία έχει την ιδιοκτησία των καταστημάτων εστίασης και το management της παραλίας του Varkiza Resort (Yabanaki Beach), ενός “beach mall” που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναψυχής για κάθε επισκέπτη, με καταστήματα και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και άθλησης μπροστά στη θάλασσα.

Ο πολυχώρος που βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας είναι φέτος αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση, αφού καλείται να διασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών του αλλά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις παροχές του.

Στο φετινό, δύσκολο για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας καλοκαίρι, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας και τον περιορισμό της οικονομικής απώλειας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Tourette Photography

Το Varkiza Resort, δεν είναι μεν αλώβητο από το αδυσώπητο χτύπημα της κρίσης, ωστόσο τα νέα καταστήματα και τα δυνατά πρότζεκτ που έχουν εμπλουτίσει και φέτος τον χώρο, σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα και τη σταθερή επιλογή που έχουν δημιουργήσει οι 250.000 επισκέπτες (ετησίως) δείχνουν να έχουν χτίσει “αντισώματα” σε ένα ιδιόμορφο και απαιτητικό καλοκαίρι, ώστε να μην αλλοιωθεί το ύφος και ο στόχος του γύρω από την ασφάλεια και την επάρκεια των υπηρεσιών που παρέχει.

Ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων εστίασης και υπεύθυνος για το management της παραλίας του Varkiza Resort μιλά στο News247.gr για τις δυσκολίες της φετινής θερινής περιόδου και τις προκλήσεις που έχει τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρος ο χώρος που διαχειρίζεται:

“Η μέχρι τώρα αποτίμηση στο φετινό καλοκαίρι είναι οφθαλμοφανέστατη. Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε πρόβλημα στην επισκεψιμότητα και έτσι, λόγω των μέτρων του κορονοϊού αναγκαστήκαμε φέτος να υποδεχτούμε φέτος λιγότερο κόσμο. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι φέτος δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δεξιώσεις και αυτό δεδομένα θα δημιουργήσει ένα θέμα στον τζίρο μας”, αναφέρει αρχικά ο κ. Βλαβιανός, που παραθέτει τα μέτρα και τις αποφάσεις που πάρθηκαν τόσο για την υγειονομική ασφάλεια του χώρου, όσο και για τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία σε κάθε επιχείρηση:

“Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε δυνατά πρότζεκτ φέτος στον χώρο ώστε να καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί τη φετινή σεζόν.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Αλέξης Βλαβιανός έχει την ιδιοκτησία των καταστημάτων εστίασης του Varkiza Resort, καθώς και το management της παραλίας.

Οι επιλογές που κάναμε είναι πολύ δυνατές, υπάρχουν νέα καταστήματα, νέες εταιρείες και γενικά όλο το στήσιμο της παραλίας είναι διαφορετικό. Βέβαια, έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε μέτρα και για την ασφάλεια των επισκεπτών. Έχουμε βάλει περισσότερη φύλαξη η οποία γίνεται αισθητή. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες κινήσεις που ίσως δεν αρέσουν αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε”.

“Ένα resort για όλη την ημέρα”

Το Varkiza Resort είναι ένα “beach mall” που θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα μικρό νησί χτισμένο πάνω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με τις διακοπές και τα ταξίδια αναψυχής των Αθηναίων να έχουν περιοριστεί ή ακόμη και να έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας, η φετινή θερινή περίοδος δίνει την ευκαιρία στον πολυχώρο της Βάρκιζας να φέρει τα… νησιά στην Αθήνα και να δημιουργήσει μία διαφορετική απόδραση στους πολίτες, η οποία βέβαια περιλαμβάνει όλες τις παροχές: Καταστήματα με φαγητό για όλα τα γούστα, πολλά και διαφορετικά beach bar, σχολές surf, ακόμη και υπηρεσίες περιποίησης. Όλα αυτά, μπροστά στη θάλασσα.

“Αυτό ήταν το προσωπικό στοίχημα το δικό μου όπως και των συνεργατών μου. Γνωρίζοντας την κατάσταση, έπρεπε να φέρουμε τα νησιά στην Αθήνα. Έτσι δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον και μία ατμόσφαιρα που resort για να έρθει ο κόσμος και να παραμείνει εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας πολλές επιλογές. Δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να αισθανθεί σαν να έχει πάει διακοπές”, σχολιάζει σχετικά ο Αλέξης Βλαβιανός.

Στο άχαρο και πολύ περίεργο φετινό καλοκαίρι, για κάθε Έλληνα που αναγκάστηκε να αναβάλλει ή να ακυρώσει τις διακοπές του, η εναλλακτική επιλογή της απόδρασης στο Varkiza Resort συναντά ένα πλήρες πακέτο για τη διασκέδαση, τη χαλάρωση και την άθληση των επισκεπτών, με έναν συνδυασμό υπηρεσιών που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος σε μία παραλία. Πολλώ δε της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα