Black Friday 2019: Στον υπόλοιπο κόσμο στις 29 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα το ψάχνουν…

Black Friday 2019: Στον υπόλοιπο κόσμο στις 29 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα το ψάχνουν…
Black Friday - Φωτογραφία αρχείου MotionTeam

Περίπου ένα μήνα πριν από την 29η Νοεμβρίου 2019 που είναι Black Friday, στην Ελλάδα οι αρκετοί παίκτες τηρούν σιγή ιχθύος ενώ γίνονται και προσπάθειες για μεταφορά της ημερομηνίας.

Η Black Friday είναι η ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών ( φέτος πέφτει στις 28 Νοεμβρίου). Για την Ελλάδα όμως που αυτά είναι ψιλά γράμματα και η Black Friday δεν είναι ημέρα αλλά περίοδος εκπτώσεων η φετινή ημερομηνία είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί.

22 ή 29 Νοεμβρίου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν σκέψεις για μεταφορά από τις 29 Νοεμβρίου 2019 στις 22 Νοεμβρίου 2019 για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος έχει να κάνει με το ότι η Black Friday έχει γίνει, τουλάχιστον για τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, η κορυφαία περίοδος εκπτώσεων. Για αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη περίοδο πραγματοποιείται σχεδόν το 10% του τζίρου τους.

Επικαλούμενοι τις ουρές και τα προβλήματα εξυπηρέτησης που είχαν την πρώτη χρονιά εμφάνισης της Black Friday στην Ελλάδα, “άνοιξαν” την περίοδο σε τριήμερο και στην συνέχεια σε πενθήμερο και σε κάποιες περιπτώσεις σε εβδομάδα. Σε αυτή την λογική γίνονται ανεπίσημα σκέψεις για μετακίνηση μία εβδομάδα νωρίτερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι (σ.σ. ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών πήρε χθες θέση υπέρ της επίσημης ημερομηνίας) καθώς η 29η Νοεμβρίου 2019 είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Περίοδο που επίσης πραγματοποιούνται υψηλές πωλήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις και προσφορές.

Σε επικοινωνία που είχε το News24/7 με τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών η θέση τους είναι ότι η ημερομηνία θα είναι η 29η Νοεμβρίου αλλά εκτιμούν ότι οι προσφορές θα ξεκινήσουν αρκετές ημέρες νωρίτερα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το φετινό είναι το πρώτο Black Friday μετά από την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Media Markt και Public, δύο εκ των τεσσάρων βασικών πρωταγωνιστών (σ.σ. οι άλλοι δύο είναι Κωτσόβολος και Πλαίσιο) την συγκεκριμένη περίοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version