Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας για την Κωτσόβολος

Διαβάζεται σε 2'
kotsobolos
Κατάστημα Κωτσόβολου στην Αθήνα EUROKINISSI

Παρά την οριακή πτώση πωλήσεων στο α’ εξάμηνο της χρήσης της η αλυσίδα -που οδεύει πλέον στον όμιλο ΔΕΗ- πέτυχε σημαντική αύξηση κερδών.

Με αύξηση προσαρμοσμένων κερδών ΕΒΙΤ κατά 300%, στα 4 εκατ. λίρες ή περίπου 4,6 εκατ. ευρώ και πωλήσεις μειωμένες κατά 4% σε ίδια καταστήματα, στα 291 εκατ. λίρες ή περίπου 338 εκατ. ευρώ, έκλεισε το α’ εξάμηνο της χρήσης 2023-2024 για την αλυσίδα Κωτσόβολος, όπως ανακοίνωσε ο μητρικός βρετανικός όμιλος Currys.

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η ολοκλήρωση πώλησης της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ, η οποία, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή μετά τις τελικές εγκρίσεις, κατά το α’ τρίμηνο του 2024, θα αποφέρει καθαρά έσοδα 156 εκατ. λίρες ή 181,3 εκατ. ευρώ στην πωλήτρια Currys.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της δραστηριότητας στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα της εξεταζόμενης περιόδου, οι πωλήσεις μειώθηκαν, ιδιαίτερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, λόγω της επίδρασης των πυρκαγιών στις καταναλωτικές τάσεις, αλλά το μικτό περιθώριο ανέκαμψε έντονα και το κόστος ήταν ελεγχόμενο. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 291 εκατ. λίρες μειωμένες κατά 1%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, κατά 2% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και 4% σε ίδια καταστήματα.

Σημειώνεται ότι το καθαρό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 110 μ.β. στο εξάμηνο αντισταθμίζοντας σε ένα βαθμό απώλειες της αντίστοιχης περσινής περιόδου (210 μ.β.), ως αποτέλεσμα τιμολογιακής πολιτικής, χαμηλότερου κόστους και προϊοντικού μείγματος. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 7 εκατ. λίρες, αυξημένες κατά 3 εκατ. λίρες και οι επενδύσεις στο δίκτυο καταστημάτων, υποδομές πληροφορικής και διανομή, κυμάνθηκαν σε περίπου 7 εκατ. λίρες.

Σημειώνεται ότι στο εξεταζόμενο διάστημα η Κωτσόβολος αριθμούσε 95 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων 3 στην Κύπρο και 5 νέων που ενίσχυσαν το δίκτυο. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Currys τα φυσικά καταστήματα κατέγραψαν καλύτερες επιδόσεις από το online κανάλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα