British American Tobacco: Σημαντικές επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για το glo

British American Tobacco: Σημαντικές επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για το glo

Η British American Tobacco, μέσα από την επέκτασή της στα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς ενισχύει τους Έλληνες χονδρέμπορους και λιανοπωλητές και την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, ενισχύει το ελληνικό λιανεμπόριο με περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ο Όμιλος επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου glo που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στα σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα επέκτασης και σε περισσότερα σημεία πώλησης μέσα στην επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε 2.000 σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε περαιτέρω σημεία πώλησης μέσα στην επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική συνεργασία της British American Tobacco Hellas με την NOBACCO συνεχίζει να ενισχύεται, καθώς οι συσκευές και τα Neosticks θα συνεχίσουν να διατίθενται μέσω των σημείων πώλησης της NOBACCO

Ανάκαμψη ενός κλάδου που είχε πληγεί από την κρίση

Με την επέκταση της παρουσίας της και την επένδυση των 20 εκατομμυρίων ευρώ στο λιανεμπόριο ο διεθνής Όμιλος επιδιώκει ουσιαστικά να συμβάλει στην ανάκαμψη του κλάδου της μικρής λιανικής που έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από την κρίση, με χιλιάδες σημεία πώλησης να έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι επενδύσεις όπως αυτή είναι καθοριστικές στην προσπάθεια που γίνεται να ανάκαμψη του κλάδου. Η επέκταση στον τομέα της μικρής λιανικής συμπίπτει και με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά, του glo nano και του glo pro, δύο νέων μοντέλων συσκευών θέρμανσης καπνού.

Οι νέες επενδύσεις της British American Tobacco αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του Ομίλου στον Πειραιά που εκτιμάται ότι τους προηγούμενους μήνες, λόγω του glo, είχε ενισχυθεί κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρσι.

Εκτός από την επένδυση των 20 εκατομμυρίων, η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και στην έρευνα για τα προϊόντα της, απασχολώντας συνολικά, πάνω από 1.500 επιστήμονες και μηχανικούς.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Θάνος Αυγερινός, δήλωσε: “Ο Όμιλος της British American Tobacco ενισχύει την υποστήριξή του στην ελληνική οικονομία και στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, επιλέγοντας το ελληνικό λιανεμπόριο ως μια από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά που παρουσιάζει την προηγμένη τεχνολογία του glo. Οι σημαντικές αυτές επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου, που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ενθουσιασμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα