Coca Cola στέβια: Με νέα συνταγή στην Ελλάδα

Coca Cola στέβια: Με νέα συνταγή στην Ελλάδα

Τι ήταν αυτό που οδήγησε την εταιρεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας της Coca Cola στις Βρυξέλλες να αλλάξουν την συνταγή και να επαναλανσάρουν την Coca Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που η Coca Colaπραγματοποίησε “παγκόσμια πρώτη” στην Ελλάδα για την Coca Cola χωρίς θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Aπό τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχει ξεκινήσει καμπάνια όπου το προϊόν επαναλανσάρετε με “νέα γεύση”. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 ήδη έχουν ξεκινίσει οι τοποθετήσεις της νέας συσκευασίας (σ.σ. υπάρχουν και εκεί διαφοροποίησεις) οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τι είναι αυτό που οδήγησε την εταιρεία να προχωρήσει σε αλλαγή της συνταγής για την Coca Cola στέβια; Ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έτρεχαν γευστικές δοκιμές σε διαφορετικές φόρμουλες του προϊόντος καταφέρνοντας εν τέλει η καινούργια Coca Cola στέβια να σκοράρει καλύτερα από την παλιά καθώς αφήνει λιγότερο επίγευση (χαρακτηριστικό γνώρισμα των προϊόντων που περιέχουν στέβια) και η γεύση της προσεγγίζει περισσότερο αυτή της Coca Cola zero.

Το νέο προϊόν είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε η Coca Cola στην Ελλάδα με το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας της πολυεθνικής στις Βρυξέλλες. Το News247 βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στον πυρήνα που δημιουργούνται νέα προϊόντα ή βελτιώνονται και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες τα ήδη υπάρχοντα και όχι μόνο.

Ποια είναι η τάση του μέλλοντος στον χώρο των αναψυκτικών; Όπως μας ανέλυσαν τα στελέχη του κέντρου και οι διεθνείς συνεργάτες τους, οι τάσεις είναι τρεις με μόνο μία από αυτές να έχει να κάνει καθαρά με το προϊόν που απολαμβάνουμε. Συγκεκριμένα τα αναψυκτικά γίνονται όλο και πιο φυσικά (λιγότερη ζάχαρη, γεύσεις φρούτων) ενώ οι άλλες δύο τάσεις έχουν να κάνουν με την περιβαλλοντική ευαισθησία (λιγότερο και πιο ανακυκλώσιμο πλαστικό) και περισσότερη τεχνολογία (π.χ. έξυπνα και διασυνδεμένα ψυγεία).

Με οδηγό το κέντρο στις Βρυξέλλες η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις τόσο χάρη στο Mega Plant της CCHBC στο Σχηματάρι όσο και με πρωτοποριακές δράσεις, όπως αυτής του Zero Waste στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. κίνηση η οποία πρόσφατα έτυχε παγκόσμιας προβολής από το designboom) αλλά και την Frigoglass η οποία σκοπεύει να αντικαταστήσει με 500 χιλιάδες καινοτόμα ψυγεία τα ήδη υπάρχοντα σε 28 χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα