Creta Farms: Πως φιλοδοξεί να αλλάξει τις πίτσες, τα τυριά και τα σνακ που τρώει όλος ο πλανήτης

Creta Farms: Πως φιλοδοξεί να αλλάξει τις πίτσες, τα τυριά και τα σνακ που τρώει όλος ο πλανήτης

Επίθεση στις παγκόσμιες αγορές με πιο υγιεινή εκδοχή "ένοχων λιχουδιών" φιλοδοξεί να πετύχει η Creta Farms μετά από την χρηματοδότηση από το "Σχέδιο Γιούνκερ"

Μετά το πακέτο “Πακέτο Ντελόρ”, από το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες έχουν γλυκές αναμνήσεις, κατέφθασε στην χώρα μας και το “σχέδιο Γιούνκερ” το οποίο χρηματοδοτεί κυρίως δυναμικές επιχειρήσεις καθώς και μικρομεσαίες που δεν μπορούν λόγω των συνθηκών να προσφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό. Στην πρώτη κατηγορία, η αρχή έγινε σήμερα το μεσημέρι καθώς η Creta Farms υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη ο οποίος ανέφερε «Σε αυτή τη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί στρατηγικό εταίρο. Από την πλευρά της κυβέρνησης έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα, έχουν αναρτηθεί τα 42 πρώτα έργα του σχεδίου Γιούνκερ τα οποία θέλουμε να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για το επόμενο διάστημα. Δεν είναι εύκολο. Έχει πάρα πολύ δουλειά αυτή η προσπάθεια. Εμείς θα πυκνώσουμε τις προσπάθειες να υπάρξει ωρίμανση των έργων».

U???????? ?? w????????? ?????eta Farm, ???? Hilton, ???0 ?/16. ????? ?????????? u????????e??. (EUROKINISSI/EM????I???) Eurokinissi

Η Creta Farms έχει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για τα 15 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία της. Κατ’ αρχάς η αλλαντοβιομηχανία από το Ρέθυμνο σκοπεύει μέσα στον επόμενο διάστημα να μπει στα περίπτερα όλης της χώρας με ένα νέο σνακ που θα τιμολογείται σε 1 ευρώ και θα περιέχει μία μερίδα mini (σ.σ. το νέο “ατομικό” αλλαντικό που έχει λανσάρει πρόσφατα η εταιρεία) μία μερίδα τυρί και κριτσινάκια. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι δεύτερη προσπάθεια της Creta Farms να εισέλθει στον χώρο των σνακς καθώς είχε προηγηθεί περίπου πριν από μία δεκαετία το αλμυρό κρουασάν Apekto το οποίο όμως αν και πετυχημένο προϊόν δεν “προχώρησε” λόγω υψηλού κόστους.

Το δεύτερο και πιο φιλόδοξο σχέδιο έχει να κάνει με την παραγωγή διεθνών τυροκομικών από τρίτους, στηριζόμενο στην τεχνογνωσία της Creta Farms για αντικατάσταση μέρους των ζωικών λιπαρών με παρθένο ελαιόλαδο στα πρότυπα της “φέτας” “Μεσογειακή” που παράγει η “Δελφοί” για λογαριασμό της κρητικής εταιρείας. Έτσι βρίσκεται σε συζητήσεις με ευρωπαϊκές τυροκομικές επιχειρήσεις ώστε να παράγει τσένταρ, γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.α. τα οποία αντίστοιχα μαζί με τα αλλαντικά Εν Ελλάδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πίτσες και άλλα σνακς στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως ανέφεραν οι αδελφοί Δομαζάκη, Κώστας και Μάνος, που στις ημέρες τους η Creta Farms κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της στην Ελλάδα (σ.σ. κατέχει μερίδιο 30% με τον δεύτερο παίκτη στο 20%) είναι μία από τις ελάχιστες τροφίμων στον πλανήτη που έχουν 17 διεθνείς πατέντες. Χαρακτηριστικό του κόστους που έχουν οι καινοτομίες της είναι η πιστοποίηση κάθε πατέντας παγκοσμίως φθάνει έως και 1 εκατ. ευρώ.  Αντίστοιχα τα κεφάλαια που δαπανά σε έρευνα για νέα προϊόντα και τεχνολογίες παραγωγής ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Η πρώτη διεθνή αγορά στην οποία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα είναι αυτή της Αυστραλίας όπου στους πρώτους 18 μήνες που δραστηριοποιείται με 30 προϊόντα πέτυχε πωλήσεις ύψους 50 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Στα άμεσα σχέδια της Creta Farms είναι και η είσοδος στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και της λεκάνης της Μεσογείου καθώς και η επέκταση των γραμμών παραγωγής προσφέροντας 100 νέες εργασίες. Τέλος στόχος είναι και οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού μέσω παραχώρησης δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε αυτά τα δύο ελληνικά εστιατόρια πρέπει να φας πριν πεθάνεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα