Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα: Ανοιχτό 32 Κυριακές τον χρόνο

Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα: Ανοιχτό 32 Κυριακές τον χρόνο

To εκπτωτικό χωριό McArthour Glen και το εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα θα ανοίγουν πλέον 32 Κυριακές τον χρόνο με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ποια περίοδο αφορά

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δίνεται η δυνατότητα στo εκπτωτικό χωριό McArthour Glen και το εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα να ανοίγουν στις 32 Κυριακές που ορίζονται έως τουριστική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στο συμπληρωματικό μνημόνιο, που πέρασε το 2017 από την Βουλή, προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όλες τις Κυριακές – πλην μίας τον Αύγουστο σε τουριστικές περιοχές – μεταξύ των άλλων και – της Αττικής. Την αρχή είχαν κάνει 4 αλυσίδες στην περιοχή του αεροδρομίου και στην συνέχεια ακολούθησαν τα περισσότερα καταστήματα στην οδό Ερμού και σε άλλες περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. 

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην απόφαση του κ. Γεωργιάδη με την οποία τροποποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα.  

Παράλληλα στην ίδια απόφαση σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στον ίδιο Δήμο που έχει έδρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που αποτελεί μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου αλλοδαπών ταξιδιωτών στην χώρα μας, δικαιολογεί τον τουριστικό χαρακτήρα αλλά και την τουριστική δυναμική που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η περιοχή. Στην απόφαση Γεωργιάδη αναμένεται αντίδραση από την πλευρά των συνδικαλιστών υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαχειριστιές των McArthour Glen και Smart Park είχαν προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε ο νόμος το 2017 να τύχουν της ίδιας μεταχείρησης με τα καταστήματα του αεροδρομίου όμως κάτι τέτοιο δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Υπενθυμίζεται ότι στο Smart Park που το περασμένο φθινόπωρο ολοκλήρωσε την επέκταση 15.000 τ.μ.  λειτουργεί το μοναδικό σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτη που ανοίγει Κυριακές ακολουθόντας την συμφωνία του πάρκου που είχε υπογράψει ο προκάτοχος του καταστήματος (Μαρινόπουλος). 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα