Ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Evogreen στα ΗΑΕ

Ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Evogreen στα ΗΑΕ
Evogreen

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της αποστολής του ΥΠΕΞ, υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή, που βρέθηκε στο Ντουμπάι για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής στην Expo Dubai 2020, η οποία ανοίγει τις πύλες της τον Οκτώβριο 2021.

Τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρο ΔΣ του Enterprise Greece και Γενικό Επίτροπο της Ελλάδας στη Expo Dubai 2020, Ιωάννη Σμυρλή υποδέχθηκαν η Polygreen και η Bee’ah στις εγκαταστάσεις της Evogreen, της κοινοπραξίας που δημιούργησαν οι δύο εταιρείες για να προσφέρουν λύσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος τόσο στα ΗΑΕ, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τον κ. Σμυρλή συνόδευσαν στην επίσκεψη, η A.E. Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, Διονύσιος Ζώης, η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Enterprise Greece και Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος της Ελλάδας στη World Expo Dubai 2020, ο Παντελής Γάσσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα ΗΑΕ και ο Δημήτρης Θωμόπουλος, Πρώτος Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και Διευθύνων το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα ΗΑΕ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που αποτελούν εφαλτήριο για την δραστηριοποίηση της PolyGreen στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της με την Bee’ah.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη λειτουργία της Evogreen, η Polygreen παγιώνει τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή, και προωθεί τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της για εξαγωγή περιβαλλοντικής τεχνογνωσίας και παράλληλη ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μας να καλωσορίζουμε την ελληνική Αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις της Evogreen στη Σάρζα και να τους συστήνουμε την Bee’ah, η οποία αποτελεί πολύτιμο εταίρο και συνεργάτη της Polygreen στα ΗΑΕ. Το όραμά μας για περιβαλλοντική προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη καθοδηγεί την τωρινή παρουσία αλλά και τη μακροχρόνια δέσμευσή μας στα ΗΑΕ και στην ευρύτερη περιοχή. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις μελλοντικές μας επιτυχίες με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα και στα ΗΑΕ και να διασφαλίσουμε τη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών, μέσα από τη συνεργασία των πλέον ειδικών επιστημόνων και τεχνικών οι οποίοι αποτελούν μέλη των ομάδων μας, της Polygreen και της Bee’ah».

Ο Ιωάννης Σμυρλής ανέφερε: «Από την στιγμή της ανακοίνωσης της κοινοπραξίας είχα εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις εδώ, και το πραγματοποιώ με την πρώτη ευκαιρία. Ο τομέας του περιβάλλοντος αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία διεθνώς και στην Ελλάδα είναι προτεραιότητά μας να δείξουμε την τεχνογνωσία και τις δυνατότητές μας σε αυτόν αξιοποιώντας τες για την ανάπτυξη των διμερών μας εμπορικών σχέσεων. Ελπίζουμε και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση με την Polygreen, με επενδύσεις στο εξωτερικό που δημιουργούν αξία για την χώρα μας.»

Ο Khaled Al Huraimel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bee’ah, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη της ελληνική Αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις της Evogreen. Στην Bee’ah πιστεύουμε ότι η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη. Η Evogreen αποτελεί παράδειγμα διμερούς συνεργασίας και δείγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη την ανταλλαγή γνώσης, εξειδίκευσης και εμπειρίας. Η Bee’ah, μέσα από τη συνεργασία της με την Polygreen, θα ενισχύσει την ικανότητά της για εξειδικευμένη κυκλική διαχείριση αποβλήτων και θα προσφέρει προηγμένες λύσεις στη ναυτιλία – αξιοποιώντας αυτή τη διεθνή συνεργασία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ωκεανών».

Σημειώνεται ότι, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, η Evogreen παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες απορρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες, υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου (distressed vessel management), υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταλειμμένων φορτηγών πλοίων στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανακύκλωση και η ανάκτηση υλικών, η επισκευή ή ανακατασκευή μετά από ατύχημα. Επίσης, η Evogreen θα προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης πράσινων πλοίων, ενώ θα προχωρήσει και στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου περιβαλλοντικού εργαστηρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα