Ελληνικό: Προχωρούν οι προπωλήσεις των διαμερισμάτων

Διαβάζεται σε 2'
Ελληνικό
Ελληνικό Eurokinissi

Τα πρώτα προσύμφωνα για τις κατοικίες στο Park Rise και το λανσάρισμα 240 διαμερισμάτων του Little Athens από τη Lamda Development

Προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσματα του Park Rise, του Πύργου Κατοικιών ύψους 50 μέτρων που αναμένεται να κατασκευαστεί στο Ελληνικό έχει εξασφαλίσει η Lamda Development, η οποία λανσάρει επίσης τα νέα διαμερίσματα του project Little Athens.

Αναλυτικότερα, στην ανάπτυξη του Park Rise αναμένεται η δημιουργία 88 διαμερισμάτων, εκ των οποίων έχουν λανσαριστεί στη μεσιτική αγορά ήδη τα 33 εξ αυτών από τον Ιούλιο του 2023, ενώ έως τον Νοέμβριο τoυ 2023 τα προσύμφωνα αφορούσαν τα 21 εξ αυτών. Σύμφωνα δε με την τελευταία επικαιροποιημένη παρουσίαση του project η Lamda Development αναμένει συνολικά έσοδα της τάξης των 147 εκατ.ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία είχε λανσάρει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024, 240 διαμερίσματα από τις 5 νέες οικιστικές αναπτύξεις που συγκροτούν τη «γειτονιά» του Little Athens. Πρόκειται για οικιστικά συγκροτήματα που υπογράφουν σημαντικά διεθνή και ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία, στα οποία θα δημιουργηθούν συνολικά 459 διαμερίσματα διαφόρων τύπων.

Τόσο το Park Rise όσο και οι αναπτύξεις του Little Athens αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2026 και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού προσθήκης 1.200 κατοικιών στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται πως τα πολυτελή οικιστικά projects στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου, δηλαδή τα οικόπεδα των βιλών, τα διαμερίσματα του Marina Tower και τα condos έχουν ήδη πωληθεί, με την Lamda να εκτιμά ότι στο τέλος του 2023 θα έχει εισπράξει 600 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη παρουσίαση του Mαρτίου 2024 η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. για τα διαμερίσματα του Little Athens και του Park Rise ανέρχεται πλέον σε 7.500 ευρώ ανά τ.μ., γεγονός που οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμώμενων εσόδων σε βάθος τριετίας.

Μόνο από τα οικιστικά projects στο Ελληνικό ο όμιλος αναμένει έσοδα της τάξης των 2,3 δις.ευρώ (1,118 από τις αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο και τα υπόλοιπα από τις κατοικίες των νέων projects). Συνολικά έως την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης 5ετούς φάσης (μαζί με τα έσοδα από πώληση γης, το IRC και άλλες επενδύσεις στο ακίνητο) ανέμενε έσοδα 3,3 δις.ευρώ με μικτό κέρδος της τάξης των 900 εκατ.ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα