Έναρξη της διαδικασίας πώλησης του Hilton

Έναρξη της διαδικασίας πώλησης του Hilton

Ισχυρό αναμένεται το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών σχημάτων, όπως διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρίες εκμεταλλεύσεως ακίνητων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, sovereign wealth funds και ιδιώτες επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας

H Alpha Bank ανακοίνωσε την 17.2.2015 την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση της Εταιρίας “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις” (συμμετοχή περίπου 97,3%), ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας της ξενοδοχειακής μονάδος Hilton Αθηνών.

Ισχυρό αναμένεται το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών σχημάτων διαφορετικού προφίλ, όπως διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρίες εκμεταλλεύσεως ακίνητων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, “sovereign wealth funds” και ιδιώτες επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Σε πρώτη φάση, καλούνται οι επενδυτές να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την 11 Μαρτίου και στη συνέχεια η Alpha Bank θα επιλέξει βάσει των προσφορών, τους επενδυτές που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Bank έχει αναλάβει η Citi.

Η πώληση του Hilton της Αθήνας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλεως. Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που το καθιστούν την ιδανική επιλογή για να συνδυάσει κάποιος επισκέπτης ένα επιχειρηματικό ταξίδι με χαλάρωση και αναψυχή. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει για το Galaxy Restaurant & Bar με πανοραμική θέα της Αθήνας όπου τον Φεβρουάριο του 2015 αναδείχθηκε ένα από τα 10 καλύτερα rooftop μπαρ του κόσμου από το περιοδικό Premier Traveler.

Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003 εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων και με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 84 δωματίων, η συνολική δυναμικότητα διαμορφώθηκε σε 506 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, θέτοντας το ως το επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αύξησε τη δυναμικότητα των αιθουσών συνεδριάσεων και πολλαπλής χρήσεως με τη διαμόρφωση νέων αιθουσών στα πρότυπα των Hilton Meetings, Business Center και νέων συνεδριακών χώρων ενώ δημιουργήθηκε Health Club και spa συνολικής επιφανείας 1.200 τ.μ. περίπου.

Tο Hilton Αθηνών βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της Αθήνας, εκτάσεως 16 χιλ. τ.μ.περίπου, ενώ υφίσταται σημαντικό υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή. Η τοποθεσία του είναι “σε απόσταση αναπνοής” από πολλές σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές κι επαγγελματικές εκδηλώσεις της πόλεως, που πολλές άλλωστε διοργανώνονται στο ίδιο το ξενοδοχείο.

Η ποιότητα και η ελκυστική θέση του ξενοδοχείου στην περιοχή της Αθήνας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κομβικό σημείο επιχειρηματικότητας και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα με τις ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού, θέτουν το Hilton Αθηνών σε πλεονεκτική θέση για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή..

Ο τουρισμός συνέβαλε κατά 18% στο ΑΕΠ για το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών. Το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά καταγράφοντας 3 συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και σε έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από το 70%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank το Hilton στην Αθήνα

Κατσιματίδης για Hilton: Έκανα πρόταση και με πήγαιναν γύρω γύρω

SHARE: