Επιβατικό τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα βάλει και η Goldair

Επιβατικό τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα βάλει και η Goldair

Η GOLDAIR πρόκειται να φέρει για το δρομολόγιο ένα τρένο δεκαετίας από την Αυστρία, ενώ στοχεύει να αναπτύξει και διεθνή δρομολόγια, μέσω Ειδομένης, προς την Κεντρική Ευρώπη και την Αυστρία.

Η αποκρατικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, δημιουργεί νέα δεδομένα. Κι αν ορισμένοι θυμούνται τον ΟΣΕ, που είχε αποκλειστικά το μεταφορικό έργο, και τώρα ξέρουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει τον ρόλο αυτό, προσεχώς θα μάθουν και την GOLDAIR.

Η εταιρεία που θα αναλάβει να λειτουργήσει το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο και που έχει υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΕ, μέσω της Rail Cargo – Goldair για την κυκλοφορία των εμπορευματικών τρένων, ήδη κατέθεσε να πάρει άδεια λειτουργίας και για επιβατικά τρένα.

ADVERTISING

Κι όλα αυτά, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθεί η διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με τα έργα υποδομής και συστημάτων (τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση ETCS) να προχωρούν, ώστε να είναι έτοιμα στα τέλη του 2019 και να αυξηθούν οι ταχύτητες, που σε συνδυασμό με τα νέα τρένα, μπορούν να καλύψουν την απόσταση σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Όσον αφορά στην GOLDAIR, όπως αποκάλυψε ο Ζακ Κισέογλου, διευθύνων σύμβουλος της Rail Cargo Logistics Goldair, πρόκειται να φέρει για το δρομολόγιο ένα τρένο δεκαετίας από την Αυστρία, δεδομένου ότι εταίρος της Goldair είναι η αυστριακή εταιρεία ΟΒΒ, από τις πλέον ισχυρές στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Goldair στοχεύει να αναπτύξει και διεθνή δρομολόγια, μέσω Ειδομένης, προς την Κεντρική Ευρώπη και την Αυστρία.


SHARE:

24Media Network