ΕΣΑ: Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο εμπόριο κρύβει πολλές δυσκολίες

Διαβάζεται σε 2'
καταστήματα
Εμπορικά καταστήματα (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα παρέμβει με μια σειρά εμπεριστατωμένων προτάσεων προς το Υπουργείο Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο λιανεμπόριο.

Η επικείμενη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο απασχολεί έντονα όλο τον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της σωστής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης των επιχειρηματιών και των εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την επικείμενη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο και τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πράξη.

Κατά τη συνεδρίαση η εξιδεικευμένη εργατολόγος Χρυσηίδα Πουλάκου ανέλυσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ δια ζώσης, αλλά και σε πολλούς ενδιαφερόμενους μέσω zoom, τις ιδιαιτερότητες και τα λεπτά σημεία της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε: « Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο εμπόριο, κρύβει πολλές δυσκολίες για τους επιχειρηματίες και υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Ο Εμπορικός Σύλλογος βγαίνει μπροστά ξανά για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων εμπόρων και θα παρέμβει με μια σειρά εμπεριστατωμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων προς το Υπουργείο Εργασίας με στόχο την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή και την αποφυγή υπερβολικών και εξοντωτικών προστίμων προς τις εμπορικές επιχειρήσεις».

Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας αφορά σήμερα: Τράπεζες, Super Markets που απασχολούν 250+ εργαζόμενους, Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, Security, ΔΕΚΟ, Βιομηχανία, Λιανεμπόριο (ΚΑΔ 46)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα