Η Louis Vuitton εξαγόρασε την Tiffany έναντι 16,2 δισ. δολάρια

Κατάστημα Louis Vuitton στο Μιλάνο
Κατάστημα Louis Vuitton στο Μιλάνο 123RF.COM

"Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα" σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ομίλου Louis Vuitton.

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος ειδών πολυτελείας, η Louis Vuitton, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο την καθιστά τη σημαντικότερη εξαγορά στην ιστορία του ομίλου του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από την Louis Vuitton στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Ήδη από χθες το βράδυ, πηγές που γνώριζαν το θέμα είχαν δηλώσει πως η Tiffany και η Louis Vuitton πλησίαζαν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτός είναι ο αμερικανικός κολοσσός επίπλων που έφερε τις καλύτερες Black Friday εκπτώσεις

Οι εργαζόμενοι της Καλιφόρνια νίκησαν τη McDonald's

Attica: Ίδρυμα Ωνάση και Τσάκος "μπαίνουν" στα πολυκαταστήματα

Black Friday με μοναδικές προσφορές από τον ΓΕΡΜΑΝΟ

Πρόστιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ στην Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Σημάδια ζωής. Πού ανοίγει τρίτο factory -outlet στην Αττική

SHARE:

24Media Network