Folli Follie: Σε διαφορετικές φυλακές Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli Follie: Σε διαφορετικές φυλακές Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Απολογίες στον ανακριτή για την υπόθεση της Folli Follie Eurokinissi

O ιδρυτής της επιχείρησης Δημήτρης Κουτσολιούτσος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ ο γιος του, Τζώρτζης, μετήχθη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων. Τι είπαν στις απολογίες τους.

Σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται οι δύο μέχρι πρότινος ισχυροί άνδρες της Folli Follie, που το βράδυ της Τετάρτης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος.

Ήδη από το πρωί ο ιδρυτής της επιχείρησης Δημήτρης Κουτσολιούτσος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό , ενώ ο γιός του, Τζώρτζης, μετήχθη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την πολύωρη απολογητική διαδικασία την Τετάρτη, δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς που προέβαλαν πατέρας και γιος, οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, χειραγώγησης αγοράς, εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας, κρίνοντας πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή. Άλλη γνώμη ωστόσο είχαν για την τύχη της Καίτης Κουτσολιούτσου, που επίσης απολογήθηκε την Τετάρτη, μετά τον σύζυγο και τον γιό της, την οποία έκριναν προσωρινά ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φαίνεται στην απολογία του να δήλωσε πως αποδέχεται μέρος όσων του καταλογίζονται σχετικά με εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρία, ισχυριζόμενος πως οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί, κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια από το 2007 και μετά. Ο κατηγορούμενος ωστόσο φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις επίμαχες ενέργειες του και υποστήριξε πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρία, την οποία οραματιζόταν ως ένα πολυεθνικό όμιλο «στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στις δικές τους απολογίες τόσο ο γιος όσο και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτε για τα αλλοιωμένα στοιχεία, που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρία του Ομίλου. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την μητρική ελληνική εταιρία, ενώ η μητέρα του δήλωσε πως ασχολιόταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας και την σχεδίαση προϊόντων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα