Γεωργιάδης για Pizza Hut: Η αποχώρηση της δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση

Γεωργιάδης για Pizza Hut: Η αποχώρηση της δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση
Κατάστημα Pizza Hut στο κέντρο της Αθήνας. Eurokinissi

Η Pizza Hut έφυγε διότι τελείωσε το συμβόλαιο δικαιόχρησης και δεν είχε νόημα η ανανέωση του και ουδεμία σχέση έχει η απόφαση αυτή, με την κυβέρνηση, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η Pizza Hut έφυγε διότι εδώ και πολύ καιρό είχε πάψει να είναι ανταγωνιστική» σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα.

Ο ίδιος προσθέτει: «Τελείωσε το συμβόλαιο δικαιόχρησης και δεν είχε νόημα η ανανέωση του. Λυπηρή απόφαση αναμφίβολα προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση όμως».

Η Pizza Hut στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη το κλείσιμο των 16 καταστήματων της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές «η εταιρεία έκανε μεγάλες προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματα σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης.Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown λόγω κορονοϊού, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες – πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα