“Για την PayPal η Ελλάδα είναι μια χώρα – κλειδί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη”

“Για την PayPal η Ελλάδα είναι μια χώρα – κλειδί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη”
Ο Marcin Glogowski, General Manager της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη PayPal

Ο Marcin Glogowski, General Manager της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μιλάει στο news247.gr για το λανσάρισμα της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας στα ελληνικά, καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες στην περιοχή όπου εγκαινιάζονται οι υπηρεσίες της στην τοπική γλώσσα

Διαθέσιμες στα ελληνικά είναι πλέον οι υπηρεσίες της PayPal, με τη χώρα μας να γίνεται μια από τις πρώτες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου οι χρήστες της εταιρείας μπορούν πια να πραγματοποιούν πληρωμές, αποστολή χρημάτων και αποδοχή πληρωμών στην τοπική γλώσσα. Ο General Manager της κορυφαίας παγκοσμίως πλατφόρμας για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Marcin Glogowski, μίλησε αποκλειστικά στο news247.gr για τη σημασία του νέου εγχειρήματος, τη βαρύτητα που δίνει η PayPal στην τοπική γλωσσική προσαρμογή (localization), αλλά και όλες τις νέες υπηρεσίες που θα μπορούν να απολαμβάνουν στο εξής οι Έλληνες χρήστες.

Πόσο σημαντικό είναι για την PayPal να προσφέρει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της (και εν συνεχεία και την mobile εφαρμογή της) στην τοπική γλώσσα;

Πιστεύουμε πως η τοπική γλωσσική προσαρμογή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας μας με τους πελάτες, ένας τρόπος για να είναι ακόμα πιο ικανοποιημένοι τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές. Προτεραιότητά μας να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως να κατανοούν ακριβώς τι προσφέρουμε, γι’αυτόν τον λόγο οι υπηρεσίες μας είναι περισσότερο προσβάσιμες, “ανοιχτές” και διαφανείς.

Ελπίζουμε, επίσης, πως κάνοντας αυτό το βήμα θα βοηθήσουμε όσους δεν ήταν μέχρι πρότινος σε θέση να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες της PayPal, να ξεκινήσουν τη χρήση τους – και μάλιστα στην τοπική τους γλώσσα – έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και την αποστολή χρημάτων σε φίλους και συγγενείς με πιο απλό και ασφαλή τρόπο.

Ο Marcin Glogowski μιλάει για το λανσάρισμα των υπηρεσιών της PayPal στα ελληνικά PayPal

H PayPal έγινε ακόμα πιο δημοφιλής στην Ελλάδα, κυρίως τα τελευταία χρόνια που οι Έλληνες έπρεπε να ζουν και να λειτουργούν με τα capital controls. Τι ήταν αυτό που κατέταξε την Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες σας επιλογές για την τοπική γλωσσική προσαρμογή των υπηρεσιών σας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη; Αναμένετε πως η παροχή των υπηρεσιών και εφαρμογών σας στα ελληνικά θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες, από διαφορετικά target group, στην πλατφόρμα;

Ναι, πράγματι η τοπική γλωσσική προσαρμογή αποτελεί το αναμενόμενο επόμενο βήμα για να γίνει η PayPal πιο εύχρηστη για τους πελάτες μας. Αυτή η ενέργεια μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μια χώρα -κλειδί για εμάς στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η PayPal εφαρμόζει την τοπική γλωσσική προσαρμογή, επειδή θέλουμε οι τοπικοί αγοραστές και πωλητές να μας καταλαβαίνουν καλύτερα και να είμαστε πιο εύκολοι στη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές, να κάνουν πωλήσεις, να πληρώνουν και να δέχονται πληρωμές ανά τον κόσμο με μεγαλύτερη ευκολία μέσω μιας από τις πιο αξιόπιστες, ασφαλείς και εύκολες στη χρήση online μεθόδους πληρωμών παγκοσμίως.

Και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, διαπιστώνουμε πως όντως το κάνουν: οι κυριότερες χώρες στις οποίες πραγματοποιούν πωλήσεις οι Έλληνες έμποροι (με στοιχεία του 2017) είναι η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αυστρία και η Γαλλία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα IPSOS για τις διασυνοριακές πωλήσεις το 2016, εκτός από τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα, οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κυρίως από την Μεγάλη Βρετανία (33%), την Κίνα (33%), τις ΗΠΑ (20%), τη Γερμανία (16%) και την Ιταλία (7%), με τις κυριότερες κατηγορίες να είναι τα είδη ένδυσης, τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

H PayPal "μιλάει" πλέον (και) ελληνικά PayPal

Ποιες λειτουργίες θα είναι από εδώ και στο εξής διαθέσιμες στα ελληνικά; Να περιμένουμε μήπως ότι θα προστεθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον;

Από εδώ και στο εξής, όλοι οι Έλληνες χρήστες της PayPal θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην τοπική ιστοσελίδα της PayPal στην ελληνική γλώσσα.

Η τοπική γλωσσική προσαρμογή καλύπτει ήδη το 99% του διαθέσιμου περιεχομένου, περιλαμβάνοντας ενδεικτικά τα ακόλουθα:

– τη δημιουργία λογαριασμού,

-τη διαχείριση πληρωμών και προσωπικού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών μεταξύ φίλων και συγγενών,

– οδηγίες ως προς τους τρόπους προστασίας και κάλυψης σε περίπτωση προβλήματος, όπως και το πώς να διεκδικήσει κανείς την κάλυψη των εξόδων επιστροφής από την PayPal σε περίπτωση που χρειάζεται να επιστρέψει στον προμηθευτή το προϊόν που αγόρασε,

– απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα και κέντρο αυτοβοήθειας,

– θέματα επικοινωνίας και marketing, με ανακοινώσεις προσφορών και συνεργασιών με εγχώρια και διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τo Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών θα παραμείνει στα αγγλικά, αλλά το Προσωπικό Κέντρο Βοήθειας (Self-Help Center) δύναται να επιλύσει ένα μεγάλο μέρος πιθανών θεμάτων και προβλημάτων. Στο μέλλον, και η mobile εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά.

Οι υπηρεσίες της PayPal στα ελληνικά PayPal

Μέσα στα πλάνα της PayPal για την προσαρμογή στην ελληνική γλώσσα θα συμπεριληφθούν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες όπως υπηρεσίες;

Εισάγαμε πολλές καινοτομίες στην περιοχή αυτή της Ευρώπης και στην Ελλάδα, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, θέσαμε πλήρως σε εφαρμογή την υπηρεσία Προστασίας του Πωλητή, καθώς και το One Touch, το οποίο και θεωρούμε έναν από τους πλέον γρήγορους τρόπους να πληρώσει ο καταναλωτής για τις αγορές του.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες όπου κατέστησαν δυνατές οι πληρωμές μέσω Skype στην Ευρώπη. Προτού προχωρήσουμε στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων λύσεων, είμαστε σε διαρκή αναζήτηση των πιο επωφελών λύσεων για τους αγοραστές αλλά και για τους πωλητές μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα