H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου

H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου
Κατάστημα H&M 123RF

Σε απάντηση στις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ο κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα πως διακόπτει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία. Η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι να λάβει κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι το δέρμα δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή Αμαζονίου.

Η εταιρεία μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία, με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές στο Βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Καίγεται ο Αμαζόνιος AP

Το H&M που εδρεύει στη Στοκχόλμη δήλωσε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να υπάρξουν αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι το δέρμα που παράγεται στις μονάδες αυτές δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο.

Καίγεται ο Αμαζόνιος AP

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το περισσότερο δέρμα που χρησιμοποιεί προέρχεται από την Ευρώπη κυρίως και μόνο ένα μικρό μέρος από τη Βραζιλία.

Στις φλόγες ο Αμαζόνιος. Φωτογραφία Αρχείου AP

Σημειώνεται ότι τις περασμένες ημέρες ο όμιλος που κατέχει την Timberland, τη Vans και αρκετές ακόμη γνωστές μάρκες δήλωσε ότι έχει σταματήσει να αγοράζει δέρμα από τη Βραζιλία λόγω των φωτιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα