Hellas Direct: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κύριο επενδυτή τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας

Hellas Direct: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κύριο επενδυτή τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ οδήγησε τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια στην Hellas Direct να ξεπεράσουν τα 23 εκατ. ευρώ

Πέντε χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε, η Hellas Direct ανακοινώνει νέα αύξηση των κεφαλαίων της ύψους 7 εκατ. ευρώ, με κύριο επενδυτή το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως και στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, ο στόχος που είχε θέσει η εταιρία υπερκαλύφθηκε. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της  η συμμετοχή του IFC σε αυτό το γύρο επένδυσης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτές που ήδη στηρίζουν την Hellas Direct. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Portag3 Ventures και άλλοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαμορφώνοντας το σύνολό του στα 23,8 εκατ. ευρώ. Η Hellas Direct θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, να αναπτύξει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα ασφάλισης (όπως την ασφάλιση με την ημέρα) καθώς και να επιταχύνει την επέκτασή της σε ξένες αναδυόμενες αγορές.

ADVERTISING

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, που είδαν στην οικονομική ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct σημείωσε άμεσα ραγδαία ανάπτυξη, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

Πώς τα κατάφερε; Όπως αναφέρει η ανακοίνωση αντλώντας έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο που εφαρμόζει και διαρκώς βελτιστοποιεί η Amazon. Στόχος της Hellas Direct είναι να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά. Μιλάμε, άλλωστε, για μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό της επιτρέπει να ανταγωνίζεται τις μεγάλες – σε ηλικία και μέγεθος – εταιρίες, προσφέροντας στους καταναλωτές της καλύτερα ασφαλιστικά προϊόντα σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Επιπλέον, καθώς απευθύνεται άμεσα στον τελικό καταναλωτή, ενισχύει τη διαφάνεια σε μία ιστορικά θολή βιομηχανία, που ταλαιπωρείται από προμήθειες, μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον IFC στην ομάδα των μετόχων μας. Η διεθνής εμπειρία του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και η πολυετής εμπειρία του σε επενδύσεις σε αναδυόμενες αγορές, τον καθιστά ιδανικό συνεργάτη για εμάς. Η χρονική συγκυρία είναι ιδανική, καθώς επεκτείνουμε την Hellas Direct πέρα από τα σύνορα και προσπαθούμε να προωθήσουμε τη χρηματοπιστωτική ένταξη», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μερικούς από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο καθώς ετοιμαζόμαστε για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας. Μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε τη θέση της Hellas Direct στην ελληνική αγορά, να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας και να εξετάσουμε επιλεγμένες εξαγορές στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής.

Η στρατηγική που ακολουθεί ο IFC επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, στις τηλεπικοινωνίες και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες επικεντρώνεται κυρίως σε καινοτομίες που αφορούν τις υποδομές, τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τα δίκτυα διανομής των χρηματοπιστωτικών εταιριών. Μέχρι τα μέσα του 2017, ο IFC είχε επενδύσει πάνω από $320.000.000 σε μετοχές και χρεόγραφα νεοφυών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων Fintech σε όλον τον κόσμο. Με την τελευταία επένδυσή του στην Hellas Direct, ο IFC θα συμβάλλει στην επέκταση των ασφαλιστικών υπηρεσιών και στη γενικότερη ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα.

"Το Διαδίκτυο, οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι καινοτομίες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε, αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε τα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τη δυναμική και τη σύνθεση κάθε αγοράς, αυξάνει την αποτελεσματικότητά της και παρέχει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Πρακτικά, η τεχνολογία επηρεάζει το σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου, από τον τρόπο με τον οποίο κερδίζουν και ξοδεύουν οι άνθρωποι, μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν και προστατεύουν την περιουσία τους μέσω της ασφάλισης. Αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον IFC. Χαιρόμαστε πολύ που θα συνεργαστούμε με την Hellas Direct και θα τη βοηθήσουμε να επεκτείνει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, να μειώσει το ύψος των ασφαλίστρων και να αυξήσει το μέγεθος της ασφαλιστικής αγοράς", δήλωσε ο Andi Dervishi, Διευθυντής Fintech του IFC.

"Με την κορυφαία τεχνολογία της, η Hellas Direct είναι σε πλεονεκτική θέση να προσφέρει στους καταναλωτές ένα καλύτερο και πιο προσιτό ασφαλιστικό προϊόν. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της και να αξιοποιήσουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας, ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό", δήλωσε ο Adam Felesky, Πρόεδρος της Portag3.

SHARE:

24Media Network