Η επιχειρηματίας που μύησε τους Έλληνες στο Φαρμακείο της Φύσης

Η επιχειρηματίας που μύησε τους Έλληνες στο Φαρμακείο της Φύσης

Η Λιλή Περγαντά μιλά για την εξέλιξη της Power Health, τις νέες επενδύσεις και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σε μια εποχή όπου η πρόληψη και η αντιμετώπιση ήπιων, καθημερινών προβλημάτων υγείας μέσα από εναλλακτικά προϊόντα, θεωρούνταν ταμπού, μια γυναίκα επιχειρηματίας οραματίστηκε τη δημιουργία μιας εταιρείας που στόχο θα είχε την εξοικείωση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού με φαρμακευτικά προϊόντα που θα προέρχονταν κατευθείαν από τη Φύση.

Από το 1984, έτος ίδρυσής της, μέχρι και σήμερα η Power Health έχει αποδείξει ότι μπορεί πράγματι να μεταφέρει «το Φαρμακείο της Φύσης στο Φαρμακείο της γειτονιάς».

Πιστή στις αξίες και το όραμά της η Πρόεδρος της Power Health, Λιλή Περγαντά τονίζει στο Fortunegreece.com πως κατέβαλε πολύ κόπο για να φτάσει σήμερα η εταιρεία της να βρίσκεται στην κορυφή.

Η διαδρομή που έπρεπε τελικά να ακολουθήσει αποδείχθηκε πολύ πιο κοπιαστική από όσο την περίμενε, αλλά το αποτέλεσμα τη δικαίωσε. «Δε φανταζόμουν ότι τελικά είχαμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από τη φύση, ώστε να απαιτηθεί τόσο σκληρή δουλειά και αφοσίωση, πείσμα και επιμονή για να μεταδώσω την πίστη μου στις ευεργετικές ιδιότητές της. Παρόλα αυτά, γνώριζα βαθιά μέσα μου ότι μόνο καλό θα είχε να προσφέρει αυτή η νέα πρόταση που άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας».

Διαβάστε ακόμα: Ιστορική πτώση στις πωλήσεις iPhone

Πέρα από το ότι δημιουργήθηκε ένα νέο ράφι και κατ’ επέκταση μια νέα αγορά για το ελληνικό φαρμακείο, η δραστηριοποίηση της Power Health οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου τρόπου ζωής, όπως επίσης και στην αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στα εναλλακτικά προϊόντα υγείας.

Φαρμακοποιοί και καταναλωτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους χαρίζοντας στην εταιρεία 21 βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, τα περισσότερα εκ των οποίων παρέλαβε στα χρόνια της κρίσης.

«Αντιμέτωποι με  ένα κράτος-τροχοπέδη και μία κρίση που θέτει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο».

Έπειτα από αρκετά χρόνια δραστηριοποίησης στον επιχειρηματικό «στίβο» η Λιλή Περγαντά παραδέχεται πως ο τρόπος που βιώνει την παρούσα οικονομικό-πολιτική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει την τελευταία οχταετία η χώρα, δεν συγκρίνεται με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νέα επιχειρηματίας στο ξεκίνημά της.

«Τότε είχα να αγωνιστώ ενάντια στην προκατάληψη, την έλλειψη ενημέρωσης πάνω στο καινούργιο που έφερνε η Power Health. Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος-τροχοπέδη και μία κρίση που μας θέτει καθημερινά σε κίνδυνο. Γι’ αυτό έχω θέσει ως προσωπικό στοίχημα, όχι μόνο να διατηρήσω την εταιρεία αυτή και τους ανθρώπους της, αλλά και τις διαχρονικές αξίες της εντιμότητας, της συνέπειας και του σεβασμού και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε την ελληνική οικογένεια με ποιοτικά, ασφαλή, αποτελεσματικά προϊόντα υγείας, πάντα καινοτόμα και πάντα από το φαρμακείο της φύσης».

Το γεγονός ότι η Power Health κατάφερε από την αρχή της σύστασής της να συνδέσει τόσο έντονα το όνομά της με το προϊόν που παράγει και να πετύχει μια διαχρονική πορεία, οφείλεται κατά την κα Περγαντά, στη δυνατότητά της να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής καθημερινότητας, καθώς και στη διορατικότητά της να προβλέπει ανάγκες, και ταυτόχρονα, να καλύπτει τις τρέχουσες, με προϊόντα που εστιάζουν στο δίπτυχο λύση-πρόβλημα. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να φτιάχνεις εσύ ο ίδιος προϊόντα, να επιλέγεις τις καλύτερες πρώτες ύλες και να δημιουργείς ευφάνταστες, μοναδικές και πρωτοποριακές φόρμουλες».

Μάλιστα τον περασμένο  χειμώνα η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία έκανε την ανατροπή χάρη σε μία παγκόσμια καινοτομία. Το Oliviotic, είναι το φυσικό αντιβιοτικό που βασίζεται στο εκχύλισμα από φύλλα ελιάς, με αμέτρητες κλινικές έρευνες να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του στις λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού. Τις εντυπώσεις έχει κερδίσει και η σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, PLATINUM RANGE, μέσω της οποίας καλύπτονται ανάγκες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τους πόνους των αρθρώσεων, την υγεία της καρδιάς, τον προστάτη, το άγχος και την αϋπνία.

Κάνοντας τον απολογισμό των όσων προξένησε η κρίση στον κλάδο του Φαρμάκου, η κα Περγαντά επισημαίνει πως εν αντιθέσει με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας ο εν λόγω κλάδος γνωρίζει ανάπτυξη αποδεικνύοντας ότι η υγεία παραμένει η πρώτη βασική προτεραιότητα στη ζωή μας.

Διαβάστε ακόμα: Πού αγοράζουν σπίτια οι millennials;

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η πίστη των καταναλωτών στα εναλλακτικά προϊόντα τα οποία επιλέγουν τόσο ως πρόληψη, όσο και ως αντιμετώπιση. «Η Power Health από το 1984 παραμένει η πρώτη επιλογή αυξάνοντας τα μερίδιά της και έχοντας δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με το Φαρμακείο και την Ελληνική οικογένεια. Το να λες όμως ότι είσαι «κερδισμένος» σημαίνει ότι κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σου σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, στο συνάνθρωπό μας. Για αυτόν το λόγο εκτός της διαχρονικής στήριξης σε Οργανισμούς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, των Φαρμακοποιών του Κόσμου, έχουμε εντείνει τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πλέον προσφέρουμε καθημερινή σίτιση σε 120 παιδιά από τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Περάματος, Κερατσινίου και Δραπετσώνας. Γιατί τα παιδιά παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης».

Η ίδια δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ζήλο τις επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 33 χρόνια. Εκτός από την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό στις προτεραιότητες της διοίκησης παραμένει η δημιουργία νέων τμημάτων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα παροχών και υπηρεσιών στο ελληνικό φαρμακείο, αλλά και η δημιουργία όλο και πιο εξειδικευμένων φυσικών προϊόντων υγείας.

Εξίσου όμως σημαντική θεωρείται η εκπαίδευση του καταναλωτή και η πληροφόρηση του φαρμακοποιού γι’ αυτό το λόγο και η εταιρεία προέβη στη δημιουργία της 1ης Ακαδημίας Βιταμινών στην Ελλάδα, τη «VITAMINS ACADEMY», ένα πολυδιάστατο «εκπαιδευτικό σύστημα» το οποίο παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση σε θέματα υγείας για καταναλωτές και Φαρμακοποιούς.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα «ανθεί»

Ούσα γυναίκα επιχειρηματίας σε ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο περιβάλλον άραγε τι συμβουλή θα έδινε  σε μια νέα  γυναίκα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο επιχειρείν; Πεποίθηση της κας Περγαντά είναι ότι κάθε γυναίκα που δραστηριοποιείται στον κόσμο των επιχειρήσεων έχει συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες αλλά και την πρόκληση στην οποία λόγω φύσης ξέρει να απαντά με πείσμα, υπομονή, επιμονή, φαντασία και σκληρή δουλειά, παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία. «Τα κάστρα έχουν πέσει, όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμα πυργίσκοι που βλέπουν τη γυναίκα ως αντίπαλο δέος. Και εδώ κρατάω τη λέξη δέος, γιατί η γυναικεία επιχειρηματικότητα πράγματι ανθεί έχοντας να επιδείξει λαμπρά παραδείγματα σε όλους σχεδόν τους τομείς» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Οι δέκα πρωτεύουσες του τζόγου

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network