Η ΦΙΞ ομορφαίνει τις γειτονιές μας

Διαβάζεται σε 3'
Η ΦΙΞ ομορφαίνει τις γειτονιές μας

Σε συνεργασία με τη «We4All», 20 γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκίδας έγιναν πιο «πράσινες» και όμορφες με την πραγματοποίηση 3.000 φυτεύσεων.

Η γειτονιά μας! Το μέρος όπου κάνουμε τη βόλτα μας. Το μέρος όπου περνάμε όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Το μέρος όπου νιώθουμε ασφάλεια και νοσταλγία για όλα αυτά που έχουμε ζήσει εκεί. Το μέρος όπου συναντάμε τους γείτονες, τους φίλους και όλους εκείνους τους ανθρώπους που μας γεμίζουν με αγάπη. Το μέρος όπου κοιτάμε καθημερινά από το παράθυρο ή το μπαλκόνι μας.

Η ΦΙΞ έχοντας σταθερά παρουσία στις ελληνικές γειτονιές, αποφάσισε να τις κάνει ακόμη πιο όμορφες, ακόμη πιο ξεχωριστές. Έτσι, με όχημα την ιδέα ότι μερικές απλές πράξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή και την καθημερινότητά μας, προχώρησε σε μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία.

Η αγαπημένη μας ελληνική Μπύρα στηρίζει τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All και στοχεύει να κάνει τη διαφορά στη ζωή όλων μας, θέτοντας νέους, «πράσινους» και βιώσιμους στόχους, με μία σειρά δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τις γειτονιές μας.

Το πλαίσιο των «πράσινων» δράσεων ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, και κατάφερε -με τη βοήθεια της We4All- να πραγματοποιήσει 3.000 φυτεύσεις σε 20 γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν στους δήμους Αλίμου, Γαλατσίου, Μοσχάτου, Θεσσαλονίκης, Βάρης-Βουλιαγμένης, Παλαιού Φαλήρου, Αθήνας, Χαλκίδας και Παιανίας, με μία ποικιλία δέντρων και φυτών, από πικροδάφνες, μανόλιες, χαρουπιές και κυπαρίσσια έως αγγελικές, λεβάντες, δεντρολίβανα και ακακίες.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, καθώς οι γειτονιές αυτές άλλαξαν όψη, έγιναν πιο «πράσινες», ομορφαίνοντας τόσο τους χώρους όπου ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, όσο και την καθημερινότητά τους.

Η We4All είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, ενώ μέχρι σήμερα, η δραστηριότητα του οργανισμού περιλαμβάνει δράσεις αναδάσωσης ή δενδροφύτευσης, πότισμα, φροντίδα των νέων δέντρων, καθώς και προστασία δασικών εκτάσεων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η φετινή δράση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης περσινής, όπου η ΦΙΞ στήριξε τη We4All και το εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood», κάνοντας γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα πιο «πράσινες» και πιο καθαρές.

Μέσω της περσινής δράσης, η ΦΙΞ πραγματοποίησε 2.500 φυτεύσεις σε 6 γειτονιές της Αττικής, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, ενώ ανέλαβε τον καθαρισμό 8 αστικών περιοχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Βασικός σκοπός, άλλωστε, της ΦΙΞ είναι να μας εμπνέει να κρατήσουμε τα καλύτερα από το παρελθόν και να χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα