Η Nestlé επιταχύνει τη δράση της για την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων

Η Nestlé επιταχύνει τη δράση της για την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων

Από το 2020 έως το 2025, η Nestlé θα καταργήσει σταδιακά όλα τα πλαστικά που ανακυκλώνονται δύσκολα ή καθόλου σε όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως.

Η Nestlé παρουσίασε σήμερα το ευρύτερο όραμά της για την επίτευξη ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα και ανακοίνωσε μία σειρά ενεργειών για την εκπλήρωση της δέσμευσης που έκανε τον Απρίλιο του 2018, να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 100% των συσκευασιών της έως το 2025, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή των πλαστικών απορριμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nestlé, Mark Schneider, δήλωσε:«Το ευρύτερο όραμα και το σχέδιο δράσης μας αποτυπώνουν τη δέσμευσή μας και μία συγκεκριμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων από πλαστικές συσκευασίες.

Έχουμε δεσμευτεί να επιδιώκουμε επιλογές ανακύκλωσης όπου είναι εφικτό, ωστόσο γνωρίζουμε ότι ακόμα κι αν γίνεται ανακύκλωση στο 100%, αυτό δεν επαρκεί για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης των πλαστικών απορριμμάτων. Πρέπει να διευρύνουμε τα όρια και να κάνουμε περισσότερα. Είμαστε αποφασισμένοι να εξετάσουμε κάθε επιλογή για να επιτύχουμε με αυτή την πρόκληση και να εκμεταλλευτούμε πολλαπλές λύσεις που μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο. Πιστεύουμε στην αξία των ανακυκλώσιμων και λιπασματοποιήσιμων υλικών με βάση το χαρτί και των βιοδιασπώμενων πολυμερών, ιδίως όταν δεν υπάρχει υποδομή ανακύκλωσης.

Η συλλογική δράση είναι ζωτικής σημασίας, γι ‘αυτό παροτρύνουμε στους καταναλωτές, τους επιχειρηματικούς εταίρους και όλους τους συναδέλφους της Nestlé να παίξουν το ρόλο τους. Μπορείτε να υπολογίζετε ότι θα ανοίξουμε το δρόμο σε αυτόν τον τομέα»

Η αντιμετώπιση του πολύπλευρου προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση και μια καλά οργανωμένη προσπάθεια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες. Σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, η Nestlé ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα βήματα για τη χρήση πρωτοποριακών εναλλακτικών υλικών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα και την αλλαγή σε επίπεδο συμπεριφοράς.

Πρωτοποριακά εναλλακτικά υλικά

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Nestle ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ινστιτούτου Επιστημών Συσκευασίας με στόχο την αξιολόγηση και ανάπτυξη διάφορων βιώσιμων υλικών συσκευασίας και τη συνεργασία με βιομηχανικούς εταίρους για την ανάπτυξη νέων υλικών συσκευασίας και λύσεων.

Από το 2020 έως το 2025, η Nestlé θα καταργήσει σταδιακά όλα τα πλαστικά που ανακυκλώνονται δύσκολα ή καθόλου σε όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, η Nestlé αξιοποιεί εναλλακτικά υλικά συσκευασίας σε όλο το εύρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της και καθιερώνει συνεργασίες με πρωτοπόρους συσκευαστές:

Από τον Φεβρουάριο του 2019, η Nestlé θα ξεκινήσει να αποσύρει όλα τα πλαστικά καλαμάκια από τα προϊόντα της, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά, όπως χαρτί, καθώς και άλλες καινοτόμες πρακτικές.

Η Nestlé θα λανσάρει χάρτινη συσκευασία για το Nesquik το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και για τη μπάρα snack Yes! το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Τα Smarties θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν συσκευασίες χωρίς πλαστικό το 2019 και η Milo θα πωλείται σε χάρτινες συσκευασίες από το 2020.

Η Nestlé Waters θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο ΡΕΤ στα μπουκάλια της σε ποσοστό 35% μέχρι το 2025, σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα φτάσει το 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ιδιαίτερη έμφαση στην εμβληματική μάρκα Poland Spring. Επιπλέον, η Nestlé Waters θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο ΡΕΤ στο 50% για τις ευρωπαϊκές μάρκες Acqua Panna, Buxton, Henniez και Levissima μέχρι το 2025.

Η επιτυχής ανακύκλωση απαιτεί επαρκή υποδομή, η οποία ωστόσο δεν υπάρχει πάντα. Το Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας της Nestlé διερευνά μεταξύ άλλων εναλλακτικών λύσεων, νέα υλικά με βάση το χαρτί και βιοδιασπώμενα / λιπασματοποιήσιμα πολυμερή που είναι επίσης ανακυκλώσιμα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύτιμη επιλογή για περιοχές που δεν διαθέτουν υποδομή ανακύκλωσης.

Η Nestlé συνεργάζεται επίσης με εξωτερικούς συνεργάτες για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η εταιρεία έχει σχηματίσει μια παγκόσμια συνεργασία με τη Danimer Scientific για την ανάπτυξη ενός θαλάσσιου βιοδιασπώμενου και ανακυκλώσιμου μπουκαλιού για το νερό. Η DanimerScientific, με έδρα το Bainbridge στην Georgia των ΗΠΑ, είναι πρωτοπόρα στη δημιουργία πιο βιώσιμων και πιο φυσικών τρόπων παραγωγής πλαστικών προϊόντων.

Επιπλέον, η Nestlé ξεκίνησε μια συνεργασία με την PureCycle Technologies για την παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου (PP) κατάλληλο για τρόφιμα. Η PureCycle Technologies εμπορεύεται πρωτοποριακές τεχνολογίες ανακύκλωσης, οι οποίες μπορούν να απομακρύνουν το χρώμα, την οσμή και τις μολυσματικές ουσίες από την πλαστική πρώτη ύλη απορριμμάτων προκειμένου να μετατραπούν σε μη επεξεργασμένη ρητίνη. Το πολυπροπυλένιο είναι πολυμερές που χρησιμοποιείται συνήθως για τη συσκευασία τροφίμων σε δίσκους, δοχεία, κύπελλα και φιάλες.

Δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς απόβλητα

Παράλληλα με τη δέσμευσή της για το 2025, η Nestlé έχει μακροπρόθεσμα τη φιλοδοξία να σταματήσει τη διασπορά πλαστικού στο περιβάλλον σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω συσσώρευσης πλαστικού στη φύση και στην επίτευξη πλαστικής ουδετερότητας.

Τα πλαστικά απόβλητα στον ωκεανό αποτελούν σημαντική απειλή για την Ινδονησία καθώς και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, η Nestlé έγινε η πρώτη εταιρεία τροφίμων που συνεργάστηκε με το Project STOP, το οποίο ξεκίνησε στην Ινδονησία το 2017. Το Project STOP είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την πρόληψη της διασποράς πλαστικού στον ωκεανό, αναπτύσσοντας συνεργασίες με πόλεις και κυβερνήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το Project STOP δημιουργεί βιώσιμα, κυκλικά και χαμηλού κόστους συστήματα απορριμμάτων με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τις πολλές υπάρχουσες τοπικές πρωτοβουλίες και ανεπίσημους συλλέκτες απορριμμάτων στις παράκτιες περιοχές της Ινδονησίας. Μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρεία θα μεταφέρει τις γνώσεις του έργου αυτού και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται προσπαθώντας έτσι να επιτύχει «πλαστική ουδετερότητα» σε αυτές τις αγορές.

Προωθώντας μια νέα συμπεριφορά

Η πρόκληση των πλαστικών απορριμμάτων απαιτεί αλλαγή συμπεριφοράς από όλους μας. Η Nestlé δεσμεύεται να οδηγήσει σε διαρκή και αποδοτική αλλαγή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια παρά μέσα από την ίδια την εταιρεία.

Οι 4.200 εγκαταστάσεις της Nestlé παγκοσμίως δεσμεύονται να εξαλείψουν τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτά τα αντικείμενα θα αντικατασταθούν από υλικά που μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Για ανακυκλώσιμα υλικά όπως το ΡΕΤ και το αλουμίνιο, η Nestlé διασφαλίζει ότι τα κατάλληλα μέσα συλλογής και διαχείρισης είναι διαθέσιμα όπου καταναλώνονται και ότι η δέσμευσή της για την ανακύκλωση έχει επικοινωνηθεί με επιτυχία.

Οι υπάλληλοι της Nestlé σε όλες τις τοποθεσίες παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα θα αφιερώσουν τις ημέρες εθελοντισμού τους για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες καθαρισμού κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου του 2019. Για να δώσει το παράδειγμα, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Nestlé και οι υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελβετία θα προσφέρουν εθελοντική εργασία για να καθαρίσουν τις ακτές της λίμνης της Γενεύης τον Μάιο του 2019.

Η ανταπόκριση στην πρόκληση των πλαστικών απορριμμάτων και η προσπάθεια για μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τις δραστηριότητές της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσης της Nestlé για τη δημιουργία αμοιβαίου οφέλους για την εταιρεία και την κοινωνία. Η Nestlé επιταχύνει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων και αναφέρει δημοσίως την πρόοδό της σε αυτόν τον τομέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα