Η Optima bank βραβεύεται για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Optima bank βραβεύεται για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Optima bank βραβεύθηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, για τη συνολική συνεισφορά της ως ανάδοχος στην ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, με τη λήξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Η βράβευση έγινε από την κ. Δήμητρα Τσαμπουριάνου, Υποδιευθύντρια Νέων Εισαγωγών – Διεύθυνση Τίτλων και Εκδοτριών, ενώ για λογαριασμό της Optima bank, το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking και ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Head of Treasury & Capital Markets.

Η εκδήλωση και η βράβευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφορούσε αποκλειστικά εκείνους τους αναδόχους που είχαν τη σημαντικότερη συνεισφορά στην πρόοδο και εξέλιξη της αγοράς ομολόγων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς για το ελληνικό χρηματιστήριο. Η βράβευση της Optima bank αποτελεί αναγνώριση της ηγετικής της παρουσίας και της συμβολής της ως ένας σημαντικός συνεργάτης του ΧΑ για την ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων.

Συγκεκριμένα η τράπεζα, συμμετείχε στο σχήμα αναδοχής και των επτά (7) Δημόσιων Προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μερίδιό της στην αγορά για το 2021 έφτασε το 19,92%, ενώ από τις δημόσιες προσφορές στις οποίες συμμετείχε αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 1,42 δισ. ευρώ, με το σύνολο των προσφερόμενων κεφαλαίων να ανέρχεται σε 4,8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking της Optima bank, σημείωσε σχετικά: “Η σημερινή βράβευση της Optima bank από το Χρηματιστήριο Αθηνών για την αξιοσημείωτη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αγοράς των εταιρικών ομολόγων, αποτελεί για εμάς θεσμική αναγνώριση, επιβεβαίωση της επιτυχημένης πορείας μας, καθώς και παρότρυνση στην επιδίωξή μας να είμαστε τράπεζα αναφοράς και στη συγκεκριμένη αγορά. Λειτουργούμε ως μια τράπεζα που ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς και της οικονομίας. Σκοπός μας είναι να αποτελούμε σημαντικό παράγοντα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει δραματικά και με ταχύτατους ρυθμούς.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα