Η Sony ανακοινώνει τον νέο Full-frame G Master Prime φακό 135mm F1.8 με εκπληκτική ανάλυση, μαγευτικό Bokeh και εξαιρετική απόδοση (αυτόματης εστίασης) AF

Η Sony ανακοινώνει τον νέο Full-frame G Master Prime φακό 135mm F1.8 με εκπληκτική ανάλυση, μαγευτικό Bokeh και εξαιρετική απόδοση (αυτόματης εστίασης) AF

Η Sony παρουσίασε σήμερα την πολυαναμενόμενη προσθήκη στην κορυφαία της σειρά G Master™ εναλλάξιμων full-frame E-mount φακών, τον full-frame prime τηλεφακό 135mm F1.8 μεγάλου διαφράγματος (μοντέλο SEL135F18GM).

Εξοπλισμένος με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ψηφιακής απεικόνισης της Sony, ο νέος φακός είναι κατασκευασμένος για να ικανοποιεί τα εξαιρετικά υψηλά standards της σειράς G Master. Ο νέος FE 135mm F1.8 GM προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και μαγευτικό bokeh, δύο ιδιότητες που «υπογράφουν» τη ναυαρχίδα σειράς φακών G Master από την Sony. Ο νέος φακός συνδυάζει την εξαιρετικά γρήγορη απόκλιση αυτόματης εστίασης (AF) με έναν ελαφρύ, φορητό σχεδιασμό και ποικίλες επαγγελματικές λειτουργίες, που τον καθιστούν ένα ευέλικτο εργαλείο υψηλής απόδοσης για επαγγελματίες φωτογράφους πορτρέτου, φωτογράφους γάμου, αθλητικούς φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας.

«Η δέσμευση της Sony για την ανάπτυξη της σειράς FE και E-mount φακών της παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ», δήλωσε ο Yann Salmon-Legagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging Sony Europe. «Ο 31ος native full-frame mirrorless φακός μας, ο πολυαναμενόμενος prime 135mm, φέρνει την αναγνωρισμένη ποιότητα G Master σε ένα ακόμα δημοφιλές εστιακό μήκος τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις της φωτογραφίας. Κάπως έτσι, οι Alpha™ E-mount φακοί της Sony γίνονται 49. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πρωτοπόρες καινοτομίες στην αγορά σε όλο το φάσμα της ψηφιακής απεικόνισης, προσφέροντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να απαθανατίζουν και να δημιουργούν, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν

ADVERTISING

Για την διατήρηση της υψηλής ανάλυσης σε όλο το πλαίσιο, ακόμα και στο F1.8, ο FE 135mm F1.8 GM, διαθέτει έναν πρωτοποριακό οπτικό σχεδιασμό που τοποθετεί XA (εξαιρετικά ασφαιρικά) και Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) γυάλινα στοιχεία στο εμπρός σύστημα, καταργώντας αποτελεσματικά τις συνήθεις αποκλίσεις των τηλεφακών. Επιπλέον, το γυάλινο στοιχείο Super ED μαζί με ένα γυάλινο στοιχείο ED είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να αντισταθμίσουν την αξονική χρωματική εκτροπή, να ελαχιστοποιήσουν τη χρωματική παραμόρφωση και να μεγιστοποιήσουν τη συνολική ανάλυση, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Για εντυπωσιακή διαύγεια, εφαρμόζεται η μοναδική επίστρωση Nano AR της Sony για τη μείωση λάμψεων και ειδώλων που μπορεί να προκύψουν κατά τη λήψη πορτραίτων με οπίσθιο φωτισμό.

Ο νέος prime τηλεφακός χρησιμοποιεί το γυάλινο στοιχείο XA, ραφιναρισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες προσομοίωσης bokeh της Sony κατά τη διάρκεια των σταδίων σχεδίασης και κατασκευής, για τον έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης και την επίτευξη εξαιρετικού bokeh. Επιπλέον, ένας μηχανισμός κυκλικού κλείστρου με 11 πτερύγια συμβάλλει στην επίτευξη εξαιρετικά φυσικής και όμορφης αποεστίασης του φόντου. Το συναρπαστικό αυτό νέο μοντέλο διαθέτει επίσης ομάδες διπλής αυτόματης εστίασης δίνοντας την δυνατότητα στον φωτογράφο να εστιάσει σε μια ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,7 μέτρων και μέγιστη μεγέθυνση 0,25x.

Για να διασφαλιστεί ότι ο φακός αυτός μπορεί να συμβαδίζει με τα γρήγορα κινούμενα θέματα πορτρέτων ή αθλητικών σκηνών, ο FE 135mm F1.8 GM έχει εξοπλιστεί με τέσσερις αποκλειστικούς γραμμικούς μηχανισμούς XD της Sony - δύο για κάθε ομάδα - που επιτυγχάνουν άμεση, αξιόπιστη και γρήγορη αυτόματη εστίαση AF . Υπάρχει επίσης ένας αλγόριθμος ελέγχου που βοηθά στη μεγιστοποίηση της απόκρισης ελέγχου και εξασφαλίζει την αθόρυβη, χωρίς δονήσεις αυτόματη εστίαση AF. Όλες αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις συνυπάρχουν σε ένα συμπαγές, ελαφρύ σώμα που ζυγίζει 950γρ.

Ο FE 135mm F1.8 GM περιλαμβάνει μια σειρά από χειρισμούς και επιλογές για επαγγελματίες που προσδίδουν στην ευκολία λειτουργίας τόσο για λήψεις σταθερών εικόνων αλλά και βίντεο. Σε αυτά συγκαταλέγεται ο δακτύλιος του κλείστρου που επιτρέπει άμεσο, διαισθητικό έλεγχο και ο δακτύλιος εστίασης που διαθέτει Linear Response MF για λεπτομερή και γρήγορο έλεγχο χειροκίνητης εστίασης. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης περιορισμού εύρους εστίασης, δύο προσαρμόσιμα hold πλήκτρα εστίασης και ένας διακόπτης λειτουργίας εστίασης που επιτρέπει την γρήγορη επιλογή αυτόματης ή χειροκίνητης εστίασης, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης.

Νέα κυκλικά φίλτρα πόλωσης

Εκτός από το νέο φακό FE 135mm F1.8 GM, η Sony ανακοίνωσε επίσης μια νέα σειρά φίλτρων κυκλικής πόλωσης (Circular Polarising Filters). Τα νέα φίλτρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών για διαστάσεις φακού 49mm, 55mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm και 82mm, διατηρούν την ποιότητα και την ανάλυση περίπου διπλάσια[i] από την υφιστάμενη σειρά φίλτρων κυκλικής πόλωσης PL της Sony, καθιστώντας τα τον ιδανικό συνδυασμό για τη ναυαρχίδα σειρά φακών της Sony G Master. Διαθέτουν επίσης επίστρωση ZEISS® T* για την ελαχιστοποίηση της λάμψης και έναν λεπτό σχεδιασμό φίλτρου για την αποτροπή του βινιεταρίσματος της εικόνας και τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Ο FE 135mm F1.8 GM θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2019. Τα νέα φίλτρα κυκλικής πόλωσης θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2019.

  • 49mm (μοντέλο VF-49CPAM2)
  • 55mm (μοντέλο VF-55CPAM2)
  • 62mm (μοντέλο VF-62CPAM2)
  • 67mm (μοντέλο VF-67CPAM2)
  • 72mm (μοντέλο VF-72CPAM2)
  • 77mm (μοντέλο VF-77CPAM2)
  • 82mm (μοντέλο VF-82CPAM2)

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούριες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της σειράς «Alpha» της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: https://www.sony.gr/alphauniverse. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης για τη φωτογραφία της Sony υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα. i Εξαρτάται από το μοντέλο και το εστιακό μήκος του προσαρτημένου φακού

SHARE:

24Media Network