IQOS: Πόσοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα

IQOS: Πόσοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα
Το IQOS της Philip Morris (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Εν' αναμονή της έλευσης του IQOS 3 στην ελληνική αγορά η διοίκηση της Παπαστράτος έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για το προϊόν όσο και για την αγορά καπνικών προϊόντων

Tον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει το νέο IQOS 3 και στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη. Το νέο προϊόν παρουσιάστηκε πρόσφατα σε κύκλο συνεργατών στην Ελλάδα, ενώ ήδη στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία, η συσκευή πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα στην αγορά.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, αυτή τη στιγμή οι χρήστες IQOS, οι οποίοι διέκοψαν το κάπνισμα, υπολογίζονται σε περίπου 150.000. Ο παραπάνω αριθμός δίνει ένα ποσοστό της τάξης του 5% στο σύνολο της αγοράς προϊόντων καπνού.

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της Παπαστράτος για το 2018, θα κινηθεί στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, κατά την παρουσίαση της έκθεσης βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά είναι το υψηλό ποσοστό των παράνομων προϊόντων καπνού που πωλούνται στη χώρα. Με βάση τα στοιχεία του 2017 (σ.σ. τελευταία διαθέσιμα) 1 στα 4 καπνικά προϊόντα που διακινούνται στην αγορά (σ.σ. ποσοστό 25%) είναι παράνομα, με τα διαφυγόντα έσοδα για το κράτος να ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο απασχόλησης η Παπαστράτος είχε ισχυρό αποτύπωμα, αυξάνοντας κατά 24,6% τον αριθμό των εργαζομένων της. Ειδικότερα στις 897 ανέρχονται οι άμεσες θέσεις εργασίας και στις 1.091 έμμεσες θέσεις, ενώ κάθε μία θέση εργασίας της Παπαστράτος υποστηρίζει έμμεσα 2,5 θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα