KAFEA TERRA: Η εταιρεία που έφερε στην αγορά τον Dimello, έναν καφέ αντάξιο των διεθνών standards

KAFEA TERRA: Η εταιρεία που έφερε στην αγορά τον Dimello, έναν καφέ αντάξιο των διεθνών standards

Γνώρισε τα πάντα για την ελληνική εταιρεία που επεξεργάζεται και εμπορεύεται τον πιο υψηλή ποιότητας και αισθητικής καφέ της αγοράς.

Η KAFEA TERRA SA είναι μια 100% ελληνική βιομηχανική εταιρία επεξεργασίας και εμπορίας καφέ με εξειδίκευση στον espresso. Η υπερσύγχρονη μονάδα της ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006 και διαρκώς αναβαθμίζεται. Εκεί ο πράσινος καφές, επιλέγεται, καθαρίζεται, γίνεται χαρμάνι, καβουρδίζεται και στη συνέχεια συσκευάζεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ενώ η άριστη ποιότητα του τελικού προιόντις εξασφαλίζεται μέσα από αυστηρούς ελέγχους καθ'όλη τη γραμμή παράγωγης.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της είναι το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της που ξεχωρίζει για την αφοσίωση, το πάθος και το μεράκι του και στο οποίο διαρκώς προσφέρεται επιπλέον βαθιά γνώση και εξειδίκευση. To 2014 η KAFEA TERRA
πραγματοποίησε νέα επένδυση σε υπέρ-αυτόματη μονάδα καβουρδίσματος καφέ παραγωγικής δυναμικότητας 1200kg /ώρα & γραμμής συσκευασίας 1kg με αυτόματο εγκιβωτιστικό & παλετοποίηση (end of line packaging). Από το 2016 μπήκε σε λειτουργιά νέα υπεραυτόματη γραμμή για συσκευασίες λιανικής διάθεσης με αυτόματο εγκιβωτιστικό και ο νέος τελευταίας τεχνολογίας χρωματοδιαλογέας (color sorter) που διαλέγει έναν προς έναν τους κόκκους του πράσινου καφέ ως προς το χρώμα και την ωριμότητα ώστε να ώστε να εξασφαλίζεται η αρίστη και αψεγάδιαστη σύνθεση των χαρμανιών μας. Από τον Απρίλιο 2017 τα προϊόντα Dimello Retail βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων.

Το όραμα της KAFEA TERRA πολύ πριν τη δημιουργία του εργοστασίου ήταν να προσφέρει στην ελληνική αγορά ένα ελληνικό brand καφέ espresso με διεθνή ποιοτικά standard. Το μεράκι και η αγάπη της για τον espresso ήταν πάντα οι οδηγοί της σε αυτό το ταξίδι. Κάπως έτσι το 2006 γεννήθηκε η μάρκα Dimello και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης (Ho.Re.Ca.) Η συνέπεια της ανταμείφθηκε και πλέον σήμερα κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στον κλάδο με φανατικούς καταναλωτές. Η αγάπη της αγοράς ωστόσο παρακίνησε την KAFEA TERRA να διεισδύσει και στην αγορά λιανικής με τον καφέ Dimello και συγκεκριμένα τον espresso.

KAFEA TERRA: Η εταιρεία που έφερε στην αγορά τον Dimello, έναν καφέ αντάξιο των διεθνών standards

Μια νέα μεγάλη επένδυση ήταν στα «σκαριά». H KAFEA TERRA δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Ήθελε να προσφέρει στους πελάτες της κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Έτσι πλέον διαθέτει:

  • Έναν νέο ειδικό μύλο άλεσης καφέ espresso με τελευταίας τεχνολογίας δυνατότητες micro-adjustment (μικρορύθμισης).
  • Νέα υπερσύγχρονη υπεραυτόματη συσκευαστική γραμμή με όλους τους δυνατούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.
  • Τέσσερα νέα χαρμάνια (FORZA, MEZZO, RICCO, AROMA) προσεκτικά επιλεγμένα και διαβαθμισμένα για όλες τις προτιμήσεις «των εραστών» του espresso.
  • Ένα πρωτοποριακό χαρμάνι decaffeinated (DECAF) με καφέ που έχει υποστεί αποκαφείνωση αποκλειστικά με νερό, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.
  • Ακόμα, ένα ιδιαίτερο χαρμάνι σε σπυρί (AROMA) για τους καταναλωτές που προτιμούν να αλέθουν τον espresso μόνοι τους.

Όλα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με κριτήριο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και την διατηρησιμότητα του καφέ. Γι'αυτό ο Dimello συσκευάζεται:

  • Σε αλουμινένια σακούλα με εύκολο πρακτικό άνοιγμα easy open και “tin tie” (ταινία επανασφράγισης της συσκευασίας) για ευκολία στη χρήση και την σωστή συντήρηση του καφέ.
  • Σε προστατευτική ατμόσφαιρα αφαιρώντας το οξυγόνο και προσθέτοντας άζωτο, ώστε ο καφές να διατηρείται αναλλοίωτος μέχρι το άνοιγμα της συσκευασίας.
  • Σε σακούλα με «βαλβίδα μονής ροής αέρα» (αντεπίστροφη) που επιτρέπει να εκτονώνονται τα επιπλέον αέρια που ελευθερώνονται από τον φρεσκοκαβουρδισμένο και φρεσκοαλεσμένο καφέ χωρίς να εισέρχεται αέρας στο προιόν.

Όσο για το design; Η απλότητα και η ‘καθαρότητα’ ήταν ζητούμενα για να διευκολυνθεί η πλοήγηση του κοινού σε πολυεπίπεδη πληροφόρηση σχετικά με χαρακτηρισμούς για τη γεύση, το άρωμα, την υφή, την ένταση και τον ιδιαίτερο ‘χαρακτήρα’ του κάθε χαρμανιού. Τα ονόματα των χαρμανιών επιλέχτηκαν ώστε να αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο χαρμάνι ενώ χρησιμοποιήθηκαν έντονα και καθαρά mat χρώματα: κόκκινο, μπλε, πράσινο, μαύρο, θαλασσί. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα έντονο, glossy λογότυπο ενώ τα κείμενα είναι περιεκτικά και σαφή ώστε να ξεδιπλώνουν με λόγια τον πλούτο και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε χαρμανιού. Έτσι απέκτησε ταυτότητα ένα brand που στοχεύει σε διεθνή standard αλλά τα επιδιώκει με προσωπική εμπλοκή και απόλυτο σεβασμό στην παραγωγική διαδικασία του καφέ. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά συσκευασιών που αισθητικά δεν μοιάζει με καμία άλλη του χώρου.

KAFEA TERRA: Η εταιρεία που έφερε στην αγορά τον Dimello, έναν καφέ αντάξιο των διεθνών standards

Και στον FILTER coffee ωστόσο, η ποιότητα της δουλειάς που έγινε είναι κορυφαία. Στις αρχές του 2019 η γκάμα του Dimello Retail διευρύνθηκε με την σειρά FILTER που περιλαμβάνει:

  • 2 ξεχωριστά χαρμάνια φίλτρου (BOLD & MILD) που διακρίνονται ο κάθε ένας από διαφορετικά χαρακτηριστικά.
  • 4 μονοποικιλιακούς (SINGLE ORIGINS): BRAZIL, ETHIOPIA, GUATEMALA, COLLOMBIA. Ο κάθε ένας αναδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας παραγωγής του όπως η φύση έχει επιλέξει να χαρίσει. Το έδαφος, το κλίμα, το υψόμετρο, η βροχόπτωση και η υγρασία κάθε περιοχής είναι μόνο κάποιες από τις συνιστάμενες του αρώματος και της γεύσης της κάθε ποικιλίας.

Η νέα σειρά αποτελεί μια αναζωογονητική ανάσα στο «κουρασμένο περιβάλλον» της αγοράς καφέ Filter και με σταθερά βήματα κερδίζει τη θέση της. Εικαστικά και ως προς τη συσκευασία η σειρά FILTER ακολουθεί τις γραμμές των συσκευασιών ESPRESSO με διαφοροποιήσεις στο χρώμα της κύριας γραμματοσειράς. Για τα SINGLE ORIGINS, δε, επιλέχθηκαν έντονα, μοντέρνα patterns με βάση τις παραδοσιακές τέχνες κάθε χώρας.

Μάθε ακόμα περισσότερα για την εταιρεία KAFEA TERRA και τον Dimello εδώ.

24Media Network