Κάθε μεγάλος άθλος θέλει ένα σημαντικό σύμμαχο

Κάθε μεγάλος άθλος θέλει ένα σημαντικό σύμμαχο

Μέσα στην ροή της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις, ξεχνάμε καμιά φορά να πούμε «μπράβο» και «ευχαριστούμε».

Μπράβο σε όλους εκείνους που πετυχαίνουν τους μικρούς ή μεγάλους άθλους τους και ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας δίνουν. Μέσα από όλα όσα καταφέρνουν μας δείχνουν τον δρόμο για να πετύχουμε κι εμείς τους στόχους μας με την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν. Επειδή όμως τα λόγια ευγνωμοσύνης δεν είναι πάντα αρκετά, χρειάζονται και μερικούς δυνατούς συμπαραστάτες για να συνεχίσουν το έργο τους.

Εδώ έρχεται ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με το πολυεπίπεδο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Ο Όμιλος γιορτάζει τα 110 χρόνια ιστορίας του – μιας ιστορίας που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας. Σήμερα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής προσφοράς, στηρίζει ουσιαστικά όλους όσους έχουν ανάγκη αλλά και όλους εκείνους που ξεπερνούν καθημερινά τα όριά τους. Η μεθοδευμένη δράση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ αφορά σε κάθε καίριο τομέα της ελληνικής κοινωνίας:

Στηρίζει περήφανα και βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και στέκεται αρωγός στην υπερπροσπάθεια τους να σηκώσουν την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά, ως Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής μέχρι και το 2024.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στέκεται πάντα δίπλα στους νέους σε ό,τι κι αν κάνουν. Στους νέους φοιτητές, που έχουν όνειρα να πετύχουν κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό ο Όμιλος στηρίζει την Φοιτητική Ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να διακριθεί στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό μονοθεσίων «Formula Student» με εργαλεία, ηλεκτρονικό, μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανασκαφικό τους έργο, με στόχο να αναδείξει τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Στο μέτωπο της υγείας το έργο που επιτελεί καθημερινά το ιατρικό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας είναι αδιαμφισβήτητα αξιέπαινο. Γι’ αυτό ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παρέχει εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, αναβαθμίζοντας έτσι τις υποδομές υγείας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Παράλληλα, ο Όμιλος αγκαλιάζει και ενδυναμώνει πρωτοβουλίες που φέρνουν στο φως την ιστορία και την παράδοση, κάνοντάς την προσβάσιμη σε όλους. Στηρίζει την οργάνωση «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Α.Ο. Αγριάς «ΑΘΛΟΣ» στη δημιουργία του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου», μιας ορεινής πεζοπορικής διαδρομής που προβάλει τις ομορφιές του ιστορικού βουνού, προωθεί τις μικρές κοινότητες και βοηθάει στη διαφύλαξη της θεσσαλικής κληρονομιάς.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εστιάζει και στις τοπικές κοινωνίες της Εύβοιας, όπου έχει παρουσία και σημαντική κοινωνική δράση. Ιδιαίτερα φέτος όπου η περιοχή της Β. Εύβοιας δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και ο κλάδος της μελισσοκομίας επλήγη σημαντικά, στέκεται αρωγός στην ανάκαμψη αυτού του νευραλγικού κλάδου με πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για τη φύση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Παράλληλα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές τους στα Ειδικά Σχολεία της Εύβοιας αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις τους και προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό. Ταυτόχρονα, στηρίζει τους εθελοντές που φροντίζουν ανυστερόβουλα πάνω από 100 αδέσποτα ζώα στο σωματείο ΚΥΜΑ της περιοχής Κύμης-Αλιβερίου, μέσα από την παροχή τροφής, φαρμάκων αλλά και δομικών υλικών για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου.

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται δράσεις για να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι εκεί, αρωγός και υποστηρικτής. Στέκεται δίπλα στο Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία του «pocket park» στον Κολωνό, μεταμορφώνοντας έτσι τον αστικό ιστό, δημιουργώντας νέες εστίες για την κοινότητα, αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης και ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα.

Οι άθλοι αυτοί είναι μόνο η αρχή και το πρόγραμμα «Ένας άθλος ακόμα» θα έχει μεγάλη συνέχεια. Μπορείτε να μπείτε στο enasathlosakoma.gr για να μάθετε πρώτοι τη συνέχεια και τις μελλοντικές ενέργειες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ που στόχο έχουν να στηρίζουν κάθε μεγάλη πρωτοβουλία στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα