Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Πλήρωσε τα δεδουλευμένα δύο μηνών στην Χαλυβουργική

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Πλήρωσε τα δεδουλευμένα δύο μηνών στην Χαλυβουργική
O Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος EUROKINISSI

Με νεότερη ανοιχτή επιστολή επανήλθε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος όπου μεταξύ των άλλων κάνει λόγο για ψευδείς δηλώσεις των παιδιών του και του CEO της Χαλυβουργικής.

Με δεύτερη ανοικτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής επανήλθε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπενθυμίζοντας ότι ελέγχει μειοψηφικό κομμάτι στην εταιρεία ενώ κάνει εκτενή αναφορά στον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Χαλυβουργικής κ. Σκινδήλια. Ακολουθεί η πλήρης επιστολή προς τους εργαζόμενους από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Αναγκάζομαι να επανέλθω, γιατί έχω αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραπληροφορούνται συνεχώς από τα παιδιά μου, τη διοίκηση της εταιρείας και το προεδρείο του σωματείου τους. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνω προς τους εργαζομένους την δεύτερη ανοικτή επιστολή, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την κατάσταση της Χαλυβουργικής.

1. Για την μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής.

Όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα και από την υπηρεσία ΓΕΜΗ μέτοχοι της Χαλυβουργικής μέχρι σήμερα είναι (εκτός εμού και των παιδιών μου) οι εταιρείες Solva Corporation, Etablissment Afrima, Eltrol Anstalt, Parula Shipping S.A., Akron Corporation, Sea Island Shipping, Light Blue Shipping, Sky Ocean Shipping, Saphire Corporation.

Αυτές οι εταιρείες μέτοχοι έχουν στην κυριότητα και τη νομή τους τις μετοχές της Χαλυβουργικής και όχι τα φυσικά πρόσωπα. Τα αναφερόμενα από τα παιδιά μου είναι σκοπίμως παραπλανητικά και συγκεχυμένα. Έχω αναφέρει στην προηγούμενη επιστολή μου με συγκεκριμένα στοιχεία τα προβλήματα που δημιουργούν τα παιδιά μου στη λήψη αποφάσεων της γενικής συνελεύσεως.

Ερωτώ ευθέως τα παιδιά μου. Σε ποιον ανήκουν οι εταιρείες μέτοχοι Light Blue, Sea Island, Sky Ocean, Akron Corporation, Parula Shipping, Solva Corporation;

Ερωτώ ευθέως τα παιδιά μου. Γιατί μπλοκάρουν με μη νόμιμους τρόπους την εκταμίευση των χρημάτων της εταιρείας μετόχου Sea Island προς την Χαλυβουργική ώστε να τακτοποιηθούν οι πλείστες των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους εργαζομένους.

Η εντιμότητα απαιτεί μία άμεση, σαφή, ευθεία και ειλικρινή απάντηση για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά τους και ποιος τούς χρησιμοποιεί για αθέμιτους σκοπούς.

2. Για το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκινδήλια.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες της αντιδικίας με τα παιδιά μου. Δεν μπορώ όμως να μην καταγγείλω την υποκριτική συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκινδήλια ο οποίος προς τους εργαζομένους διατείνεται ότι εγώ είμαι ο μόνος μέτοχος της Χαλυβουργικής και ενώπιον των δικαστηρίων καταθέτει εντελώς τα αντίθετα για τις εταιρείες μετόχους. Χαρακτηριστικά σε ένορκη βεβαίωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου των Αθηνών αναφέρει ότι η μέτοχος εταιρεία «Sky Ocean Shipping» με ποσοστό 16,22% ελέγχεται πλήρως από τα παιδιά μου καθώς και οι άλλες εταιρείες του ναυτιλιακού Ομίλου όπως είναι οι εταιρείες μέτοχοι Light Blue Shipping (μέτοχος κατά 8,32%), Sea Island Shipping (μέτοχος κατά 8,93%).

Ο κ. Σκινδήλιας καταθέτει επί λέξει τα ακόλουθα: «Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κύριος Κωνσταντίνος την τελευταία τριετία, είναι γνωστό σε όλους εμάς που έχουμε ζήσει από κοντά τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειας ότι ο όμιλος συστάθηκε εξαρχής με την λογική της ισότιμης συμμετοχής ενός εκάστου των Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Μεταξύ των εταιριών που εντάσσονται στον ναυτιλιακό όμιλο της Arcadia περιλαμβάνεται και η εταιρία SKY OCEAN SHIPPING CO, η οποία ανήκει κατ’ ίσα μέρη και στους τρεις, όπως άλλωστε ισχύει και με τις λοιπές ναυτιλιακές εταιρίες». Πάντοτε τα ψέματα επιστρέφουν με δύναμη στην κεφαλή εκείνου που τα εκστομίζει.

3. Σύγκληση γενικής συνελεύσεως.

Όλοι γνωρίζετε ότι η Χαλυβουργική τα τελευταία χρόνια δεν έχει παραγωγική δραστηριότητα και συντηρείται από τις προσωπικές μου εισφορές στις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να καλύπτονται τα κόστη της μισθοδοσίας και των λοιπών αναγκαίων υποχρεώσεων. Δυστυχώς λόγω του βεβαρυμένου οικονομικού περιβάλλοντος και του δυσμενούς τραπεζικού τοπίου η επιβίωση της Χαλυβουργικής είναι αδύνατη.

Για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων και εμού έχω ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνελεύσεως με θέμα την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, θέματα ονομαστικοποιήσεως μετοχών, επισκόπηση και αποφάσεις για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.

4. Για το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 συναντήθηκα με το προεδρείο του σωματείου το οποίο ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα θέματα που αναφέρονται στις δύο ανοικτές επιστολές μου. Σε αυτή τη συνάντηση τούς δήλωσα ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχω με τη διοίκηση Σκινδήλια αναζητώ λύσεις για να ανακουφίσω εσάς τους εργαζόμενους γνωρίζοντας τις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες σας και τους ζήτησα εγγράφως να μου αποστείλουν λεπτομερή μισθολογικά στοιχεία όλων των εργαζομένων για να υπολογίσει ο εργατολόγος σύμβουλός μου τους δεδουλευμένους μισθούς και τα αποζημιωτικά ποσά. Δυστυχώς το προεδρείο του σωματείου σας αδιαφόρησε στα γραπτά αιτήματά μου και αντί να πράξει το αυτονόητο για να σας βοηθήσει εξέδωσε επιθετική εναντίον μου ανακοίνωση στην πρώτη ανοικτή επιστολή μου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σκινδήλιας δεν φροντίζει να μου παραδώσει αναλυτική και λεπτομερή περιγραφή των μισθολογικών στοιχείων εκάστου εργαζομένου και περιορίζεται μόνο σε ένα συγκεντρωτικό ποσό και τίποτα άλλο.

5. Πρόσκληση προς τους εργαζομένους.

α. Η κατάσταση της εταιρείας από τον Ιούλιο 2019 μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί ως εξής.

Στη γενική συνέλευση της 04.07.2019 συμφωνήθηκε ομόφωνα η λύση των εργασιακών συμβάσεων.

Μετά από λίγες ημέρες ο κ. Σκινδήλιας αρνήθηκε τα συμφωνηθέντα και δεν προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για την απόλυση και καταβολή των αποζημιωτικών ποσών.

Μετά από πιέσεις μου δέχθηκε να προχωρήσει στα συμφωνηθέντα αλλά δεν έχω γνώση των στοιχείων μισθοδοσίας κ.ά. κάθε εργαζομένου ώστε ο εργατολόγος σύμβουλός μου να υπολογίσει ακριβώς τις απαιτήσεις σας αφού πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη έχω στο παρόν διοικητικό συμβούλιο.

Απευθύνθηκα στη διοίκηση του σωματείου σας και ζήτησα εγγράφως τα ίδια στοιχεία και δυστυχώς δεν έλαβα καμία απάντηση.

β. Γνωρίζοντας ότι η επίλυση των θεμάτων της Χαλυβουργικής απαιτεί χρόνο σήμερα 24 Οκτωβρίου 2019 εισέφερα στα ταμεία της εταιρείας το αντίστοιχο ποσό των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2019 διότι δεν αντέχω οι εργαζόμενοι να έχουν σοβαρά προβλήματα και να είναι παγιδευμένοι στην Χαλυβουργική από τα παιδιά μου, τον διευθύνοντα σύμβουλο και το προεδρείο του σωματείου τους.

γ. Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχισθεί. Προς άρση, λοιπόν, του σημερινού αδιεξόδου καλώ κάθε έναν από τους εργαζομένους να δώσουν έγγραφη συγκατάθεση στον κ. Σκινδήλια για να μου παραδώσει τα μισθολογικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων ώστε να τακτοποιηθεί ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των αποζημιωτικών ποσών.

Γνωρίζετε καλά ότι επί επτά έτη η Χαλυβουργική διατηρείται στη ζωή με τεράστια οικονομική επιβάρυνσή μου και ότι ουδέποτε θα δεχόμουν να οφείλονται χρήματα σε εσάς και τις οικογένειές σας. Άλλοι δημιουργούν προβλήματα και προσκόμματα για ιδιοτελείς σκοπούς αδιαφορώντας για το αληθές και νόμιμο συμφέρον σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα