Κορονοϊός: Ο Μασούτης κλείνει σούπερ μάρκετ όπου εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον ιό

Κορονοϊός: Ο Μασούτης κλείνει σούπερ μάρκετ όπου εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον ιό

Στο προληπτικό κλείσιμο σούπερ μάρκετ στο οποίο εργαζόμενη της αλυσίδας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό προχώρησε η Μασούτης.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενη της Μασούτης οδηγεί σε κλείσιμο του σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στο Πλωμάρι. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η εταιρεία προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Πλωμάρι Λέσβου βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα την εταιρεία Μασούτης. Όταν έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19, καθώς και σε ταξιδιώτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκαν τον ίδιο προορισμό, χωρίς η ίδια να έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, με πρωτοβουλία της εταιρείας απομακρύνθηκε άμεσα με άδεια.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι θετική στον COVID-19, και πριν προλάβει να γίνει κάποια σύσταση ή να δοθεί οδηγία από κρατικούς φορείς, η εταιρεία προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος και απολύμανση.

Oι υπόλοιποι εργαζόμενοι του καταστήματος ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της εταιρείας. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι 13/3 για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Με δεδομένη την επαγρύπνηση της εταιρείας και την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 σε ελληνικό έδαφος, απεστάλη πολύ νωρίς, από αρχές Φεβρουαρίου, ενημέρωση από τον γιατρό της εταιρείας προς όλους τους εργαζόμενους για τα μέτρα πρόληψης από τον COVID-19, αλλά και τη γρίπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα