Lamda- Ελληνικό: Σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο για επιπλέον 1.200 κατοικίες

Διαβάζεται σε 2'
Lamda- Ελληνικό: Σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο για επιπλέον 1.200 κατοικίες
https://theellinikonrivieratower.com/

Τη δημιουργία της «πόλης» Little Athens με 10 διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα στην έκταση του Ελληνικού επισπεύδει ο όμιλος.

Μετά το sold out των βιλών, των διαμερισμάτων στον Πύργο της Μαρίνας αλλά και των μεζονετών (condos), η Lamda Development λανσάρι στην αγορά από τις αρχές του 2024, νέα πρόταση κατοικιών και διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ομίλου, κ. Ο.Αθανασίου άμεσα αναμένεται να λανσαριστούν περίπου 160 διαμερίσματα, ως υποομάδα των 460 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης. Στο πλαίσιο χθεσινής δημοσιογραφικής παρουσίασης της πορείας του όλου επενδυτικού project, η διοίκηση του ομίλου επανέλαβε την πρόθεση της να φέρει στα έργα της πρώτης 5ετίας την ανέγερση συνολικά 1200 διαμερισμάτων. Ο ίδιος ανάφερε πως στόχος είναι η έναρξη εργασιών το 2024 με στόχο την ολοκλήρωση τους το 2027.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Park Rise), το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί η «γειτονιά» με την ονομασία Little Athens. Συγκεκριμένα πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τα condos αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων. Σημειώνεται ότι οι οικιστικές αναπτύξεις θα συμπληρωθούν τόσο από τμήματα του πάρκου, βοηθητικούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αλλά και καταστήματα ώστε να δημιουργήσουν τα όρια «γειτονιών».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου το μέσο κόστος ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης σύμφωνα με το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000-6.500 ανά τ.μ. Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση του ομίλου, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα, αφορούν σε μεικτή πωλούμενη επιφάνεια που αγγίζει τα 153.000 τ.μ., από τα οποία η Lamda αναμένει συνολικά μικτό έσοδο 1,171 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

Ο κ΄. Αθανασίου άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι όροφοι του Πύργου Γραφείων (χωροθετημένος στο πάνω άκρο του οικοπέδου προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης) να αξιοποιηθούν ως κατοικίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης ο Πύργος Μεικτής Χρήσης (ξενοδοχείο – κατοικίες ) που αποτελεί συνεπένδυση με την Brooklane θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2024 ή τις αρχές του 2025, ενώ η Lamda αναμένεται να εισπράξει σχετική προκαταβολή από την Brook Lane έως το τέλος του έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα