Ledra Athens: Διακόπτεται και επισήμως η λειτουργία του ξενοδοχείου

Ledra Athens: Διακόπτεται και επισήμως η λειτουργία του ξενοδοχείου
Επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel την Τρίτη 31 Μαΐου 2016. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία δεν έχει καταβάλει μισθούς από το Μάρτιο, αλλά ούτε και το δώρο του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν ενώ όσοι έφθασαν στο ξενοδοχείο δεν έγιναν δεκτοί. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας του Athens Ledra Hotel, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι. Τι δήλωσαν στο NEWS 247

Τη διακοπή της λειτουργίας του Athens Ledra Hotel ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NEWS 247.

Σε επικοινωνία του NEWS 247 με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Μπάμπη Ντότσικα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, έγινε γνωστό ότι η διοίκηση δεν είχε ενημερώσει τους ίδιους για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ντότσικα “πρόθεση της εταιρείας ΑΣΤΥ – συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη – που έχει στην διαχείριση της το ξενοδοχείο είναι η προσπάθεια πλειστηριασμού εξπρές μέσα στο καλοκαίρι ώστε το Athens Ledra να δοθεί ελεύθερο από τα βάρη των εργαζομένων”.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ATHENS LEDRA HOTEL, ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα, 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Το news247 βρέθηκε έξω από το Athens Ledra Hotel, καταγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ζει το εμβληματικό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού. Αν και το ξενοδοχείο ήταν ανοιχτό, φιλοξενώντας στα δωμάτιά του περισσότερους από 200 τουρίστες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, δήλωσαν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, που σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου τους, Χρήστο Γκουγκούδη, αγγίζουν τους δυόμιση μήνες.

“Η αβεβαιότητα συνεχίζεται για όλους μας. Όσες οχλήσεις και αν έχουμε κάνει στη διοίκηση δεν μας ενημερώνουν για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θέλουμε να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο, και να μη χάσουμε τα δικαιώματά μας. Δε ζητάμε δηλαδή τίποτα πέρα από το αυτονόητο”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων, Χρήστος Γκουγκούδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα