Λευκορωσία: Απεργία σε όλα τα ορυχεία της χώρας από τους εργαζόμενους της Belaruskalya

Λευκορωσία: Απεργία σε όλα τα ορυχεία της χώρας από τους εργαζόμενους της Belaruskalya
Διαδηλωτές στη Λευκορωσία AP

Στην πανεθνική απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Λευκορωσίας.

Οι εργαζόμενοι μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Λευκορωσίας, της Belaruskalya, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανεθνική απεργία διακόπτοντας την εξόρυξη σε όλα τα ορυχεία της χώρας. Την δήλωση αυτή έκανε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδικάτου της Λευκορωσίας Μαξίμ Ποζνιακόφ.

«Απεργιακές επιτροπές έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις διευθύνσεις των ορυχείων, τα ορυχεία έχουν σταματήσει την λειτουργία τους», δήλωσε ο ο Ποζνιακόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο νυν πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, αναφερόμενος στην εν λόγω επιχείρηση και προσπαθώντας να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, είχε πει ότι «στην περίπτωση που η Belaruskalya, μια επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά, σταματήσει την λειτουργία της για μερικές μέρες, αυτό θα είναι προς όφελος των βασικών ανταγωνιστών της στην Ρωσία και τον Καναδά»

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο ορυκτών λιπασμάτων, κήρυξαν επ’ αόριστον απεργία. Αντίθετα απ’ όλες τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, η Belaruskalya είναι μια κερδοφόρα εταιρεία, η οποία πέρυσι σημείωσε αύξηση των κερδών της κατά 14%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα