Μαρινάκης: 'Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, μιλούν από μόνα τους'

Μαρινάκης: 'Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, μιλούν από μόνα τους'

O πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε στο "Inside World Football" για τα επιτεύγματά του με τον Ολυμπιακό και απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται κατά καιρούς

Η αγγλική ιστοσελίδα, "Inside World Football", φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα και συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ παρέθεσε και τα επιτεύγματα του τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα των "ερυθρολεύκων" μιλούν από μόνα τους, ενώ υπέδειξε στους επικριτές του να είναι συγκεντρωμένοι στην πιο αποτελεσματική διεύθυνση των ομάδων τους, από το να κακολογούν τον ίδιο και τον Ολυμπιακό.

Δήλωσε υπερήφανος για τα αποτέλεσμα της επταετούς παρουσίας του στα ηνία του Ολυμπιακού προσκαλώντας όποιον θέλει να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις των "ερυθρολεύκων" για να δει από κοντά τα επιτεύγματα της διοίκησής του και να καθαρίσει το μυαλό του από τα όσα γράφονται κατά καιρούς.

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται, τόνισε ότι δεν μπορεί να τη δεχθεί ότι αυτή προέρχεται από ανθρώπους που έχουν αθετήσει τα χρέη τους, ή υπόκεινται σε ποινικές καταδίκες και ποινές φυλάκισης.

Σε ερώτηση που του έγινε για το Δημήτρη Μελισσανίδη και τη σχέση του με τον ΟΠΑΠ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν η εθνική εταιρία στοιχημάτων και ομάδα της πρώτης κατηγορίας να έχουν την ίδια ιδιοκτησία.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Για τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ανταγωνιστές του: "Τα πράγματα για τα οποία κατηγορούμαι δεν θα μπορούσαν να είναι παρά μακριά από τη νοοτροπία μου και τον τρόπο που ενεργώ ως άνθρωπος.

Δεν είναι μόνον αναληθή, είναι αδιανόητα. Δεν απαντώ δημόσια, από επιλογή. Ίσως να είναι λάθος από τη στιγμή που οι άλλοι μιλούν όλη την ώρα, αλλά δεν είναι στη φιλοσοφία μου να δίνω τροφή στον μικρόμυαλο φαύλο κύκλο ανυπόστατων "κίτρινων" φημών. Προτιμώ η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, όσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να πάρει αυτό στην Ελλάδα.

Θέλω να επικεντρωθώ στον Ολυμπιακό και να κάνω focus σε όλες μου τις προσπάθειες για την ανάπτυξη αυτούς του ιστορικού κλαμπ που φέρει στην καρδιά του το πάθος, την πίστη και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων οπαδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς η χώρα μας προσπαθεί να βρει το δρόμο της έξω από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι πρόκληση να επιχειρείς σε υψηλό επίπεδο, αλλά έχουμε επιτύχει και ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή συνεχώς.

Κάθε ημέρα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Champions League και είμαστε στη 17η της κατάταξης της UEFA για τα πιο επιτυχημένα κλαμπ στο Champions League.

Αλλά, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δημιουργούμε πράγματα και ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ενοχλητικό που αυτοί οι άνθρωποι (οι επικριτές) δεν έχουν άλλη άμυνα από το να κακολογούν την ομάδα μας και βεβαίως εμένα. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα την ώρα τους, εάν ήταν συγκεντρωμένοι στο να διευθύνουν τις ομάδες τους αποτελεσματικά".

Για τα επιτεύγματά του με τον Ολυμπιακό: "Στην Ελλάδα (με τον Ολυμπιακό) έχουμε κάνει ο,τι πιθανό μπορούμε: Έχουμε καταρρίψει ρεκόρ. Έχουμε ανεβάσει τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε κρατήσει ενωμένο το πνεύμα και την καρδιά της μεγάλης οικογένειας των φίλων του Ολυμπιακού, τόσο στο γήπεδο, όσο και σε άλλες δραστηριότητες που έχουμε αναλάβει για να βοηθήσουμε κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όσο πιο μακριά, τόσο καλύτερα, αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη πρόκληση από πάνω μας. Να συνεχίζουμε να αριστεύουμε. Παράλληλα, η ποδοσφαιρική αγορά είναι εντυπωσιακή ως business. Έχω μεγαλώσει κατανοώντας τις business.

Αυτά που έχω πετύχει τα τελευταία επτά χρόνια με τον Ολυμπιακό με κάνουν πολύ υπερήφανο. Έχω επενδύσει στην ομάδα, σε επαγγελματίες προπονητές, στο γήπεδο, στους παίκτες, στο προπονητικό κέντρο. Είστε ευπρόσδεκτοι να δείτε μόνοι σας. Ξεκαθαρίστε από το μυαλό μας αυτά που ο καθένας λέει, ελάτε και διαπιστώστε αυτά που έχουμε καταφέρει. Πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα και θα εντυπωσιαστείτε".

Μαρινάκης: 'Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, μιλούν από μόνα τους'
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ: "Ως άνθρωπος των business  και επικεφαλής της οικογένειας, απολαμβάνω μιας άψογης φήμης. Έχουμε δώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές. Έχουμε μπει στις ΗΠΑ στον Nasdaq και έχουμε βάλει την τελευταία δεκαετία πάνω από ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια.

Πέρασαν δέκα χρόνια στις ΗΠΑ για να κερδίσουμε αυτή τη θέση του σεβασμού και είμαστε μία από τις πολύ λίγες εταιρίες στην ελληνική ιστορία που έχουν καταφέρει ένα τέτοιο στάτους. Δεν μπορώ να δεχθώ την κριτική από παιδιά που έχουν ιστορία αθέτησης των χρεών τους ή ποινικές καταδίκες και πολλές ποινές φυλάκισης, παιδιά που μόνο ξέρουν να κριτικάρουν και να καταστρέφουν. Το 2011 μια υπόθεση ανοίχτηκε εναντίον μου, αλλά δεν ήταν ούτε καν δίκη. Μετά από τέσσερα χρόνια, βγήκα καθαρός".

Για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο στημένων ματς: "Είναι ανοησίες. Αυτό έγινε θέμα γιατί οι εργαζόμενοι του αντιπάλου μου και οι ειδήμονες των ΜΜΕ ξεκίνησαν να γράφουν γι' αυτό στην εφημερίδα και τα sites. Η υπόθεση ανοίχτηκε βασιζόμενη σε ο,τι είχε γραφτεί σε μια εφημερίδα και μερικά ανώνυμα γράμματα. Το ζήτημα πήγε στην UEFA και συμπέραναν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη. Είπαν ότι αυτή η αποκαλούμενη ένδειξη, προήλθε από λάθη των διαιτητών. Δεν υπήρχε εμπλεκόμενο στοίχημα ή οτιδήποτε. Ο Παναθηναϊκός πήγε το ζήτημα στο CAS, όπου βέβαια έχασαν.

Μοιάζει ότι εάν βρεις τέσσερα ματς - από τα 150 - στα οποίο οι διαιτητές κάνουν λάθη υπέρ του Ολυμπιακού, τότε είμαι εγώ πίσω από αυτά. Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι αλήθεια γελοίες. Έχω ξοδέψει πάνω από 70.000.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό. Και δεν πήρα ούτε δεκάρα".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ: "Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό δεν είναι διαμάχη συμφερόντων. Πώς η εθνική εταιρία στοιχηματισμού μπορεί να έχει την ίδια ιδιοκτησία με ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Και σε αυτό να προσθέσουμε ότι είναι χορηγός δέκα ομάδων της Super League. Πώς αυτό λειτουργεί στα πλαίσια της διαμάχης; Θέλουμε καλύτερο επίπεδο επένδυσης από τις ομάδες για να γίνει η λίγκα καλύτερη. Θα ήταν ευπρόσδεκτο νέο χρήμα. Δεν είναι καλό για τη χώρα να έχει μια επιτροπή εξομάλυνσης".

Μαρινάκης: 'Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, μιλούν από μόνα τους'
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ολυμπιακός, ο θρύλος

Αφού γίνεται μια αναφορά στο γιατί ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα, δηλαδή ένας σπουδαίος σύλλογος, με τα ευρωπαϊκά τρόπαια σε πόλο, βόλεϊ και μπάσκετ και στην σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του και στα 15 τμήματά του (30 αθλητές στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες), φτάνουμε στην προσφορά στην κοινωνική προσφορά.

"Το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες συμμετέχουν και βοηθούν σερβίροντας το φαγητό. Όλοι μαζί βοηθήσαμε σε μία δύσκολη κατάσταση στην πόλη μας. Αυτό άλλαξε την συμπεριφορά των κατοίκων προς τους πρόσφυγες", τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την προσφορά του Ολυμπιακού με τα συσσίτια στους πρόσφυγες.

Η συνέντευξη-αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τα εξής λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη:

"Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Ένας αληθινός θρύλος".

"Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος που εκπροσωπώντας παγκοσμίως τις αξίες του Ολυμπισμού".

"Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μεταδώσουμε το Ολυμπιακό πνεύμα".

"Διαφύλαξη ενός αρχαίου μυστικού για τις μελλοντικές γενιές, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά".

"Ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, παλεύουμε, επιβιώνουμε και νικάμε. Η ιστορία αποδεικνύει πως μπορούμε".

(ΠΗΓΗ: Sport24.gr)

 

SHARE: