Μασούτης: Αποκτά το 50% του ΣΥΝ.ΚΑ.

Μασούτης: Αποκτά το 50% του ΣΥΝ.ΚΑ.
Σούπερ μάρκετ Μασούτης. MotionTeam

Κίνηση μεγέθυνσης της παρουσίας της πανελλαδικά πραγματοποιεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης.

Μερίδιο στο συνεταιρισμό σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ αλλά και πρόσβαση στην καταναλωτική αγορά της Κρήτης και των νησιών αποκτά σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης.

Ειδικότερα, πρόκειται να δημιουργηθεί  ένα νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. θα συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο Συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%.

Ο Συνεταιρισμός θα εξακολουθήσει να έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management. Οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ.

Επίσης, με τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και τα ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 H νέα στρατηγική συνεργασία θα δώσει ευρεία πρόσβαση στη Μασούτης σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν διέθετε παρουσία παρουσία, δημιουργώντας ένα δίκτυο 402 καταστημάτων πανελλαδικά, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1,1 δισ. ευρώ, και πάνω από 9.500 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός ΣΥΝ.ΚΑ λειτουργεί περισσότερο από 40 χρόνια και περιλαμβάνει μέλη κυρίως στην Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κέρκυρα. Η δε Μασούτης αν και έως πριν λίγα χρόνια διατηρούσε ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, επεκτάθηκε μέσω εξαγορών αλλά και οργανικής ανάπτυξης καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην νότια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα