Μασούτης: Μικρό καλάθι για το 2017

Μασούτης: Μικρό καλάθι για το 2017

Μετά από μία πολύ καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα η Μασούτης κάνει τις προβλέψεις της για το 2017. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της

Είναι γνωστό ότι το 2017 δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί για τα σούπερ μάρκετ. Τα πρόσφατα στοιχεία από εταιρείες μετρήσεων έδειξαν ότι οι πωλήσεις είναι κάτω κατά περίπου 4% στο πρώτο πεντάμηνο και χωρίς να έχουμε ακόμη κληθεί να πληρώσουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ. Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στην διοίκηση της Μασούτης η οποία στις προβλέψεις που κάνει για την τρέχουσα χρήση κρατάει μικρό καλάθι.

Συγκεκριμένα στην έκθεση που συνοδεύει τα οικονομικά μεγέθη του 2016, στις προοπτικές της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση της Μασούτης αναφέρει: Καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή αξιόπιστων και αντικειμενικών προβλέψεων, η Διοίκηση εκτιμά ότι κατά τη χρήση 2017 ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτόν της προηγούμενης χρήσης ή στην χειρότερη περίπτωση θα παρουσιάσει μικρή κάμψη.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2016 οι πωλήσεις της Μασούτης έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 800 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 800,5 εκατ. ευρώ από 751,6 εκατ. που ήταν το 2015 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,5%.

Στον εμπορικό τομέα αναφέρει η διοίκηση της Μασούτης ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην πολιτική τιμών, με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας. Στόχος της Διοίκησης κατά την τρέχουσα χρήση είναι η διατήρηση των Προ Φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδα άνω των 50 εκατ.. ευρώ και επίτευξη καθαρής κερδοφορίας ώστε να ενισχυθούν τα Ίδια κεφάλαια και η ρευστότητα της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα