Μασούτης: Πράξη οι δεσμεύσεις

Μασούτης: Πράξη οι δεσμεύσεις

Ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρία Μασούτης αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή των εργαζόμενων ώστε, παρά τις αντιξοότητες, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών των πελατών της, είχε «δεσμευθεί για τη διάθεση του 30% των ετήσιων κερδών της εταιρείας μας ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζόμενους της πρώτης».

Η αρχή έγινε τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και με βάση τα διαθέσιμα, τότε, οικονομικά στοιχεία η εταιρεία προχώρησε στην καταβολή του ειδικού «εσωτερικού μερίσματος». Ένα μέρισμα που δόθηκε σε όλους τους εργαζόμενους που «έδωσαν και συνεχίζουν ακούραστα να δίνουν καθημερινή μάχη σε αντίξοες συνθήκες» σύμφωνα με τη Διοίκηση.

Τώρα που ολοκληρώθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2020, προκύπτει πως το ποσό που θα δοθεί είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε υπολογισθεί. Σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζόμενους ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιάννης Μασούτης, με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα, θα λάβουν το δεύτερο μέρος αυτής της οικειοθελούς παροχής που άνοιξε το δρόμο για θεσμοθέτηση τέτοιων κινήσεων και από άλλους, ποσό που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια.

Η εταιρία που κάθε χρόνο ψηφίζεται ως best workplace, θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και κάνει τον ανθρωπισμό εταιρική πρακτική που καθορίζει το εταιρικό DNA. Τυχαίο, δεν νομίζω.

Μασούτης: Οι εργαζόμενοι ως συνοδοιπόροι

Είμαστε στην τελική ευθεία. Λίγο πριν την κανονικότητα, και η εταιρία Μασούτης τιμά την υπόσχεση που έδωσε στους εργαζόμενούς της το 2020. Δεσμεύτηκε για τη διάθεση του 30% των ετήσιων κερδών της, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, με βάση τα διαθέσιμα, τότε, οικονομικά στοιχεία, προχωρήσαμε στην καταβολή του ειδικού «εσωτερικού μερίσματος». Ένα μέρισμα που δόθηκε σε όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν και συνεχίζουν ακούραστα να δίνουν καθημερινή μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Εντυπωσιακό είναι ότι το ποσό θα ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια.

«Ένα χρόνο μετά, είναι κοινή μας δικαίωση ότι τα καταφέραμε και συνεχίζουμε. Ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας. Εκσυγχρονιζόμαστε διαρκώς. Ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά και ετοιμαζόμαστε δυναμικά για την επόμενη περίοδο. Κοιτάμε αισιόδοξα και αποφασιστικά το αύριο και προχωράμε, με τις ίδιες αρχές και αξίες που μας συνοδεύουν στη μακρά – κοινή μας – πορεία στη Μασούτης».

Μασούτης: Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο

Αυτά είναι τα καλά εταιρικά νέα.. «Mπορώ να μοιραστώ μαζί σας ότι τα αποτελέσματα της κοινής μας προσπάθειας είναι πολύ θετικά. Με βάση τον συνυπολογισμό των νέων δεδομένων, στις 10 Απριλίου θα καταβληθεί το δεύτερο μέρος αυτού του ειδικού επιδόματος, ύψους 1 εκατομμυρίου 40 χιλιάδων ευρώ, μαζί με την εξόφληση του Μαρτίου, όπως σας είχα υποσχεθεί. Συνεπώς το συνολικό ποσό που θα έχει διανεμηθεί για τον σκοπό αυτό είναι 4 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζοντας τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές που καταβλήθηκαν μαζί με τις καταβολές ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ».

Με αυτά τα λόγια ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Μασούτης για τη 2η δόση της οικειοθελούς παροχής του 30% των κερδών της επιχείρησης, συνολικό ποσό που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια. Μια πρωτοποριακή επιλογή της εταιρείας που καταδείκνυε εμπράκτως, ότι, κυρίως στις κρίσεις, μεγαλύτερο πλεονέκτημα για κάθε οργανισμό αποτελούν οι άνθρωποί του.

Πόσο σημαντικό το «ΜΑΣ», πόσο σημαντικό είναι το επιχειρείν να δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού του εργαζόμενου και του κοινωνικού ρόλου. Παραδοσιακά και διαχρονικά, δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι λιγότερο από την εταιρία Μασούτη.

Μασούτης: Μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα

Την κρίσιμη ώρα, η εταιρία Μασούτης «ψήφισε» τον άνθρωπο: τον εργαζόμενο, τον προμηθευτή και τον καταναλωτή. Και τώρα, η πραγματικότητα τους ανταμείβει.

«Ένα χρόνο μετά, είναι κοινή μας δικαίωση ότι τα καταφέραμε και συνεχίζουμε. Ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας. Εκσυγχρονιζόμαστε διαρκώς. Ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά και ετοιμαζόμαστε δυναμικά για την επόμενη περίοδο. Κοιτάμε αισιόδοξα και αποφασιστικά το αύριο και προχωράμε, με τις ίδιες αρχές και αξίες που μας συνοδεύουν στη μακρά – κοινή μας – πορεία στη Μασούτης». Με αυτά το λόγια έμαθαν τα καλύτερα νέα οι εργαζόμενοι της ελληνικής αλυσίδας.

Δεν είναι μόνο η δεύτερη δόση της οικειοθελούς παροχής που αφορά στο 30% των κερδών της επιχείρησης. Είναι και η δεδηλωμένη και με πράξεις επιβεβαιωμένη πρακτική ότι « πάντα και μόνο μαζί θα τα καταφέρουμε». Και αυτό το μαζί καθιστά ιδιοκτησία και εργαζόμενους μια πραγματική οικογένεια που μοιράζονται τα πάντα. Μαζί: όπως Μασούτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα