Μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της υγιεινής Διατροφής

Μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της υγιεινής Διατροφής
ΑΒ Βασιλόπουλος EUROKINISSI

Μία ξεχωριστή συνέργεια της ΑΒ Βασιλόπουλος και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Το κοινωνικό πρόσωπο της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Αυτό όμως που ίσως αγνοούμε είναι η ευαισθησία της εταιρείας για θέματα διατροφής, καθώς ήδη από το 2012, η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis «εκπαιδεύει» τα παιδιά μας στην ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το ομώνυμο Πρόγραμμα «Διατροφή», η ΑΒ Βασιλόπουλος διασφαλίζει την πρόσβαση σε ένα καθημερινό υγιεινό γεύμα, σε χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και μιλάνε από μόνοι τους: Μέχρι σήμερα και από την έναρξη του προγράμματος, η πρωτοβουλία απαριθμεί τη διάθεση 704.569 υγιεινών γευμάτων, ενώ κάθε χρόνο επωφελούνται 1.500 μαθητές από 50 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτή τη φιλοσοφία, η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και σύστησε το καινοτόμο έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής», που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 3-12 ετών και αξιοποιεί τα οφέλη της βιωματικής εκπαίδευσης των παιδιών.

Η αρχή έγινε στις 8 & 9 Δεκεμβρίου, σε ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διατροφή, που σχεδιάστηκαν από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Εκεί, η ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο παρουσίασαν το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» που ουσιαστικά αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ. Σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε παιχνίδι ρόλων και με βιωματικό – και κυρίως διασκεδαστικό – τρόπο έμαθαν τα πάντα για την Υγιεινή Διατροφή.

«Το ΑΒηταρι της διατροφής» πρόκειται για μια μοναδική πρόταση από την ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας σε ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση υγιεινών και ισορροπημένων προτύπων διατροφής στην καθημερινότητά τους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όμως, δεν μένει μόνο στην Αττική, αλλά επισκέπτεται τα παιδιά και τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει συμβουλές και γνώσεις υγιεινής διατροφής. Μέσω της “Μουσειοσκευής”, ενός σύγχρονου μουσειοπαιδαγωγικού εργαλείου, που επιτρέπει στο έκθεμα να «ταξιδέψει» και εκτός του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, η ΑΒ στοχεύει να επισκεφθεί όλη την Ελλάδα και να μεταδώσει χρήσιμες συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή σε χιλιάδες παιδιά.

Info: Το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα