Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου: Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο

Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο

Όταν πενήντα φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μεταφέρονται από τις εκπαιδευτικές αίθουσες στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, τότε προκύπτουν απορίες, ενθουσιασμός αλλά και …ανυπομονησία για το πτυχίο

Πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη; Πώς μεταφράζονται στον πραγματικό κόσμο μιας επιχείρησης όσα γράφουν τα βιβλία και εξηγούν οι καθηγητές στο Πολυτεχνείο; Τέτοια ερωτήματα και απορίες είχαν την ευκαιρία να θέσουν πενήντα φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο στη διάρκεια της πρωτοβουλίας «Μαζί χτίζουμε το Μέλλον σου» της Procter and Gamble, η οποία άνοιξε τα γραφεία της αλλά και το διανεμητικό της κέντρο για να τους υποδεχτεί.

Ένα πρωινό του Απριλίου, οι φοιτητές έφτασαν στα γραφεία της P&G στο Μαρούσι όπου τους υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της εταιρείας. «Βλέπω σε εσάς νέους ανθρώπους με όρεξη να δημιουργήσουν. Εμείς εμπιστευόμαστε σταθερά τη νέα γενιά και επενδύουμε σε αυτήν» είπε απευθυνόμενη στους φοιτητές η Σοφία Σκουφάκη, Διευθύντρια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής Ευρώπης της P&G. Δίπλα της είχε ανθρώπους της εταιρείας, οι οποίοι αν και αρκετά νέοι, βρίσκονται ήδη σε θέσεις ευθύνης.

ADVERTISING
Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο
Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο

Οι φοιτητές αρχικά ενημερώθηκαν για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η P&G. Άκουσαν για την πρωτοποριακή και σύγχρονη φιλοσοφία που έχει ως αποτέλεσμα η αναλογία ανδρών και γυναικών που βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων να είναι 50-50, ενώ συνολικά το προσωπικό της εταιρείας προέρχεται από 145 εθνικότητες.

Στη συνέχεια ήρθαν οι απορίες. Όπως είναι λογικό, η αγωνία των παιδιών για το μέλλον τους και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να μπουν στην αγορά εργασίας μετά το τέλος των σπουδών τους, κυριάρχησε στην αίθουσα. Αυτές τις απορίες ανέλαβε να λύσει ο Παναγιώτης Μπούρας, υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού της P&G. «Μην θεωρείτε ποτέ ότι δεν είστε οι κατάλληλοι για μια δουλειά. Να έχετε αυτοπεποίθηση» τόνισε απευθυνόμενος στους φοιτητές. Αφού τους …εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στη σύνταξη ενός βιογραφικού αλλά και στη διαδικασία μιας συνέντευξης για δουλειά, κάλεσε τους interviewers της εταιρείας οι οποίοι για μια περίπου ώρα συζήτησαν σε τραπέζια με τους φοιτητές, απαντώντας στις απορίες τους για το τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, πώς πρέπει να προετοιμαστούν για μια συνέντευξη, ποιες είναι οι νέες τάσεις στα βιογραφικά και τι προσέχουν οι ίδιοι όταν έχουν απέναντί τους έναν υποψήφιο.

Στο πρωτοποριακό Κέντρο Διανομής του Ασπροπύργου

Κι αν ο τρόπος που θα καταφέρει να δουλέψει σε μια εταιρεία σαν την P&G είναι αυτό που αγχώνει περισσότερο απ’ όλα έναν φοιτητή που ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του το πτυχίο του, η λειτουργία της εταιρείας και μια ημέρα στην πηγή της δημιουργίας, στον χώρο εργασίας, προκαλεί δέος.

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να μην ανυπομονούν οι φοιτητές να βρεθούν στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο, το οποίο μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε ως το καλύτερο στην Ευρώπη;

Αφού πέρασαν από τους πεζοδιαδρόμους στο προαύλιο, ανέβηκαν στον 2 όροφο όπου τους υποδέχτηκε η Διευθύντρια Λειτουργιών του Κέντρου Διανομής, Δέσποινα Σαφούρη. Μετά το καλωσόρισμα, έφτασε η ώρα για αυτό που όλοι τους περίμεναν. Φορώντας παπούτσια ασφαλείας και τα απαραίτητα κίτρινα γιλέκα, οι φοιτητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν την ξενάγησή τους σε όλους τους χώρους του διανεμητικού κέντρου. Ένας καινούριος κόσμος ανοιγόταν ξαφνικά μπροστά τους.

Οι «έξυπνοι τάκοι» που μπλοκάρουν τις ρόδες των φορτηγών κατά την παραλαβή και την παράδοση, η ολοκληρωτική καταγραφή ανά πάσα στιγμή της θέσης των προϊόντων μέσα στο Κέντρο, οι πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί όπως τα δορυφορικά ράφια που λειτουργούν με φωτοκύτταρο διευκολύνοντας τους εργαζόμενους, αλλά και το hands free - eyes free σκανάρισμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία του συγκεκριμένου Κέντρου Διανομής, άφησαν τους φοιτητές εντυπωσιασμένους.

Όπως τους επεσήμαναν οι άνθρωποι της εταιρείας, το Κέντρο Διανομής έχει πετύχει, χάρη στις νέες τεχνολογίες αλλά και τις ιδέες που φέρνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, να μειώσει σε ποσοστό 33% τον αριθμό των φορτηγών που μεταφέρουν τα προϊόντα. Παράλληλα οι φοιτητές πήραν μια γεύση από το κλίμα και το δέσιμο των εργαζομένων με την εταιρεία, βλέποντας τις ποδοσφαιρικές φανέλες με τα ονόματα ανθρώπων που πέρασαν όλη τους την εργασιακή ζωή στην P&G και συνταξιοδοτήθηκαν από εκεί. «Για εμάς οι άνθρωποί μας είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχουμε συμπληρώσει περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ώρες χωρίς οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα» τους εξήγησε η υπεύθυνη του HR.

Η ολοκλήρωση της ξενάγησης, βρήκε τους φοιτητές εντυπωσιασμένους. Για μια ημέρα είχαν αφήσει το αμφιθέατρο και είχαν βρεθεί εκεί που εφαρμόζεται η θεωρία που διδάσκονται. Οι άνθρωποι της εταιρείας δε, τους αποχαιρέτησαν με την ευχή να δουν σύντομα το βιογραφικό τους στις λίστες των υποψηφίων.

Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο
Μια μέρα στο Διανεμητικό Κέντρο της P&G στον Ασπρόπυργο
SHARE:

24Media Network