Mirum Hellas: Στην τελική ευθεία η επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ελούντα

Mirum Hellas: Στην τελική ευθεία η επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ελούντα
MIRUM

Πως προχωρά η σύνθετη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη με βασικό επενδυτή τον Β. Μπορίσοφ στην Κρήτη.

Στην αναμονή των τελικών αδειοδοτήσεων βρίσκεται η επένδυση της Mirum Hellas συμφερόντων του επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ στην Ελούντα της Κρήτης για την σύνθετη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη σε έκταση 950 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μια από τις πρώτες επενδύσεις που χαρακτηρίστηκαν «στρατηγικές» και εντάχθηκαν στις πρόνοιες της fast track αδειοδότησης και η οποία σε πλήρη ωρίμανση εκτιμάται ότι θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξης των 500-600 εκατ. ευρώ.

ADVERTISING

Το συνολικό project συνοπτικά αφορά σε 300 κατοικίες και 2+2 ξενοδοχεία με τη Mirum Hellas να αναφέρει ότι θα στηρίξει με ίδια κεφάλαια, αλλά και πως παραμένει επίσης «ανοιχτή» στην πιθανότητα συνεπένδυσης ενώ αναζητά τραπεζική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, κ. Κ. Δέδε, η εταιρεία αναζητά τραπεζική χρηματοδότηση για το 30% της επένδυσης, ενώ υπάρχουν επαφές και με ισραηλινά equity funds.

Ειδικότερα, και σε ότι αφορά το project του Elounda Hills, όπως επονομάζεται το σύνολο της επένδυσης ξεκινά η κατασκευή της μαρίνας 64 θέσεων μέσα στο Μάρτιο, προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ.ευρώ, την κατασκευή της οποίας έχει αναλάβει η τοπική εργοληπτική εταιρεία «Λατομική», όπως ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ά. Αγγελιδάκης. Η Μαρίνα αφορά σε μακροχρόνια παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ κατά τον ίδιο ωριμάζουν και οι μελέτες για την τελική αδειοδότηση της ανάπτυξης πέριξ της μαρίνας. Αυτή αφορά στη δημιουργία luxury ξενοδοχείου με προϋπολογισμό 25 εκατ.ευρώ αλλά και τη δημιουργία άλλων τουριστικών υποδομών όπως beach clubs, εστιατόρια κ.α. τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η αμερικανική φίρμα One Hotel.

Πέρα ωστόσο από το παραλιακό μέρος του ακινήτου, η Mirum Hellas προωθεί τη δημιουργία ενός ακόμη 5αστερου ξενοδοχείου (140 κλειδιά, επένδυση ύψους 75 εκατ.ευρώ) αλλά και τη δημιουργία συνολικά 300 κατοικιών στην έκταση. Το εν λόγω ξενοδοχείο θα αναλάβει επίσης η One Hotel, καθώς και κάποιες από τις κατοικίες, (οι οποίες θα είναι branded). H Mirum Hellas βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τη φίρμα Ralph Lauren για την ανάθεση κάποιων branded κατοικιών του συνολικού project, όπως ανάφερε ο κ. Δέδες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι παραπάνω σχεδιασμοί είναι σε προχωρημένη φάση καθώς αναμένεται η διαβούλευση για τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές μελέτες (υπάρχει ήδη ΕΣΧΑΣΕ για το project καθώς διαθέτει διαβάθμιση στρατηγικής επένδυσης) , εκτιμώντας ότι έως το τέλος εξαμήνου του 2023, θα υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την έκδοση οικοδομικών αδειών και άρα την έναρξη ενεργής διαχείρισης πωλήσεων των κατοικιών αλλά και προώθησης κατασκευής των ξενοδοχειακών μονάδων. Σημειώνεται πως οι τιμές πώλησης ανά τ.μ. για τις πολυτελείς κατοικίες κυμαίνεται μεταξύ 5.000-7.000 ευρώ, ποσό εξαιρετικά ανταγωνιστικό σε σχέση με το μέσο όρο τιμών πώλησης στη μεσογειακή ριβιέρα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η διοίκηση της εταιρείας.

Κατά τον κ. Αγγελιδάκη εφόσον το χρονοδιάγραμμα επαληθευτεί το φθινόπωρο του 2023 θα ανοίξουν και οι διαγωνισμοί ανάθεσης κατασκευής των έργων. Με βάση το σχεδιασμό, η πρώτη φάση του έργου, δηλαδή η μαρίνα, τα 2 ξενοδοχεία και μέρος των κατοικιών θα έχουν ολοκληρωθεί το 2027, ενώ σε δεύτερη φάση έως το 2030 τοποθετείται η δημιουργία ακόμη δύο ξενοδοχείων αλλά και των υπολοίπων κατοικιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις, Κρήτη
SHARE:

24Media Network